Ağar: Başbakan'ın teröre karşı uzun vadeli planı yok

Güncelleme Tarihi:

Ağar: Başbakanın teröre karşı uzun vadeli planı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 12:27

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ”Teröre karşı uzun vadeli yaklaşımı, planı, projesi olmayan, üç gün sonrasında ülkede neler yaşanabileceğini öngöremeyen Başbakan, ne güvercinliğinde ne şahinliğinde başarılı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın görevinin; ulusun bildiklerini ulusa anlatmak değil beklentilerini karşılamak olduğunu belirterek, “milleti boş sözlere cevabını, seçim sandığında vereceğini” ifade etti. Ağar, şunları kaydetti:

“Başbakan, Ulusa Sesleniş konuşmasında PKK eylemleri ve İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları konusunda dert yanmıştır. Bunlar milletin yakından bildiği konulardır. Terör örgütünün fidanlarımızı şehit ettiği, milletin sabrının kalmadığı, İsrail saldırılarının vicdanları yaraladığı hakkında malum sözlere değil, icraata ihtiyaç vardır.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına düşen, çözüm için ne yapıldığını, fidanlarımızı şehit edenlerin nasıl cezalandırıldığını, Ortadoğu konusunda hangi etkin politikanın fiiliyata taşındığını anlatmaktır. Başbakanın tüm konuşmasının özeti üzüntü bildirmekten ibarettir.

Haberin Devamı

Millet sayın Başbakanın kaç tane devlet başkanıyla telefon konuşması yaptığının çetelesini değil, işe yarar, sonuç alıcı bir girişimi olduysa onun somut sonuçlarını beklemektedir.”

Mehmet Ağar, “siyasetin çözüm için yapıldığını, bunu beceremeyenlerin ise Başbakanın Ulusa Sesleniş konuşması örneğinde görüldüğü gibi mazeretler ürettiğini” belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Terör örgütü, peş peşe güvenlik görevlilerimizi şehit ettiğinde, sayın Başbakan hiddet buyurmuşlar, artık soruna başka türlü yaklaşacaklarını beyan etmişlerdi. Açıkçası, teröre karşı uzun vadeli yaklaşımı, planı, projesi olmayan, üç gün sonrasında ülkede neler yaşanabileceğini öngöremeyen başbakan, ne güvercinliğinde ne şahinliğinde başarılı olabilir. Öte yandan dört yıldır iktidarda olan Başbakan, adım adım yaklaşan Ortadoğu kriziyle ilgili hangi projeyi geliştirmiş, hangi akılcı çözüm için dünya kamuoyunu kazanmaya çalışmıştır?

Türkiye bölgede barışı sağlayacak akıl, bilgi ve kadroya sahip bir ülkedir, ancak bu üç niteliği partizanlığın hizmetine veren AKP'nin Türkiye'nin büyüklüğünü seferber edebilmesi mümkün değildir. Dört yıldır durumu idare etmekten başka bir iş yapmayan iktidar, ulusa sesleniş konuşmalarıyla bunu telafi edemez. Milletimiz boş sözlere cevabını seçim sandığında verecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!