Ağabeyinin sevgilisini kaçırana gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyinin sevgilisini kaçırana gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 14:20

İbrahim Yakut - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ağabeyinin imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını kaçırdığı iddia edilen kardeşi ile kaçırılan kadın ve kadının “fuhuş yaptığı” öne sürülen annesi gözaltına alındı.

Bir süre önce Silvan'da polise başvuran Vezir S, imam nikahıyla birlikte yaşadığı ve aynı zamanda akrabası olan 3 aylık hamile Necla S'nin (20), kardeşi Fehmi S. (19) tarafından silah zoruyla kaçırıldığını öne sürdü.

Vezir S'nin iddiaları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürdürülürken, 2 gün sonra bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde fuhuş yapıldığı gerekçesiyle bir eve baskın düzenledi. Baskında, Fehmi S'nin kaçırdığı iddia edilen Necla S. ve annesi İpek S, evde “fuhuş yaptıkları” gerekçesiyle gözaltına alındı.

“O BENİM EŞİM”

“Bir kişiyi zorla alıkoyma” suçundan gözaltına alınan Fehmi S, polisteki ifadesinde, Necla S'nin ağabeyinin değil, kendisinin eşi olduğunu öne sürdü.

Necla S. ile 7 aydan bu yana imam nikahı ile yaşadıklarını bildiren Fehmi S'nin ifadesinde şöyle dediği öğrenildi:
“7 ay önce ağabeyim Vezir'in yanına giden Necla, ondan bana ulaşmak için yardım istemiş. Ağabeyim de onu bana getirdi. İmam nikahı yaptık. O benim eşim. Necla benden hamile kaldı. 1 ay önce eşimin annesi beni arayarak, 'eşini al, bize gel' diye beni buraya çağırdı. Biz de ilçeden ayrılıp Diyarbakır'a gelip eşimin annesinin Şehitlik semtindeki evinde kalmaya başladık.”

“ÇOCUK KİMDEN BİLMİYORUM”

Kaçırıldığı iddia edilen 3 aylık hamile Necla S. ise ifadesinde, imam nikahıyla birlikte yaşadığı Fehmi S. ile Diyarbakır'a annesini ziyaret etmek amacıyla geldiklerini iddia etti. Necla S'nin ifadesinde şu iddialarda bulunduğu belirtildi:

“Eşimle annemin evinde kalıyorduk. Bu evde fuhuş yapıldığı doğru değil. Ben önce Vezir'e kaçtım. O askerdeydi. İzin alıp geldi. Birlikte imam nikahı kıyıp, düğün yaptıktan sonra evlendik. O tekrar askere gitti. Ben eşimin ailesinin evinde kalmaya başladım. Fehmi benimle her fırsatta birlikte oldu. Ben şu anda 3 aylık hamileyim, ancak çocuk Vezir'den mi Fehmi'den mi bilmiyorum.”

Anne İpek S'nin ifadesinde kızının iki kardeşle olan ilişkisini doğrulayarak, “Kızım önce Vezir'e kaçtı. Vezir askerdeyken Fehmi ile kızımın ilişkisi oldu. Ancak bu ilişkinin zorla mı yoksa isteyerek mi olduğu konusunda bilgim yok” dediği öğrenildi.

Anne İpek S. ile kızı Necla S, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Fehmi S'nin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!