Afrin'i vurduk

Güncelleme Tarihi:

Afrini vurduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 23:59

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) daha çok Miniğ Hava Üssü, Azez ve Maranes civarındaki terör örgütü YPG hedeflerine yönelik yaptığı topçu ateşlerini, dün Afrin civarına yoğunlaştırdı.

Haberin Devamı

Sınırın Hatay-Kırıkhan bölgesinde konuşlu Türk topçu birliği 40 km menzilli Fırtına obüsleriyle Miniğ’in batısındaki Afrin’deki YPG hedeflerini vurdu. Askeri kaynaklar, topçu atışlarının angajman kuralları kapsamında yapıldığını söyledi. Atışların dün öğlene doğru kesildiği ancak öğleden sonra yeniden başlandığı bildirildi. Afrin’i hedef alan atışlar sonucu YPG’lilerden ölen ve yaralananların olduğu istihbaratı alındığı öne sürüldü.

YPG ve Esad rejim güçlerince Türkiye’ye yoğun taciz ateşi açılması durumunda bu hedeflere topçu roketleriyle atış yapılabileceği belirtildi. ‘TR-122 Sakarya’ ve ‘TR-300 Kasırga’ roketleriyle yüklü 6X6 taktik tekerlekli kamyonlara monteli çok namlulu roketatarlar Suriye’ye doğru çevrildi. Ancak askeri kaynaklar şu an için roket atışı yapılacak bir durumun oluşmadığını bildirdi. Suudi Arabistan’dan özel harekât birliğinin İncirlik’e geldiği haberlerini yalanlayan askeri kaynaklar, 4 savaş uçağının da henüz İncirlik’e gelmediğini söylediler. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!