Afrika'dan geldiler, Erzurum'da kadın girişimci bulamadılar

Güncelleme Tarihi:

Afrikadan geldiler, Erzurumda kadın girişimci bulamadılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 11:21

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKAN) davetlisi olarak iş bağlantısı yapmak üzere Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Erzurum'a gelen iş kadınları, Türk kadın girişimci bulamayınca şaşırdı.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Bangui’den iş bağlantıları yapmak üzere Türkiye’ye gelen 2'si elmas madeni sahibi, 3'ü kahve ticareti yapan 5 Afrikalı iş kadını, Erzurum’da 3 gün kaldı ve kadın girişimci aradı. Tamamı erkek yönetici ve iş adamlarıyla görüşmek zorunda kalan Afrikalı kadın girişimciler, Pasinler İlçesi'ndeki şifalı kaplıcalara girdi, Palandöken Dağı’na çıktı, tarihi yerleri gezdi. Afrikalı kadınlar, Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli ile görüştü. Afrikalı kadın girişimciler, Erzurum’da çalışan kadın olarak sadece doktor, öğretmen ve avukatla tanıştıklarını belirtti. Ülkesinde elmas madeni işleten Olaga Olavamet Yabovet Bazoly, “Ülkemizdeki kadınların çoğu patron. Eşlerimizde bu konuda bize hep destek vermiştir. Ama Türkiye’de kadın patron sayısı çok az. Kadın olarak doktor, öğretmen ve avukatlarla tanıştık. Oysa biz piyasa araştırması yapmak ve Türkiye’ye mal satmak için geldik” diye konuştu.
Erzurum'un ünlü çağ kebabından da yiyen kadınlar, çok beğendiklerini söyledi. Kebap ustası Şakir Aktaş’ın tarifi ile çağ kebabı kesen Olaga Olavamet Yabovet Bazoly, bu işin zor olduğunu belirterek, “Madenden elmas çıkarmak daha kolay” diye espiri yaptı. Yemekten sonra yine Erzurum’a has tatlı olan kadayıf dolmasını yiyen Afrikalı girişimci kadınlar Türk mutfağını çok beğendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!