Afrika sıcakları Türkiye'yi yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Afrika sıcakları Türkiyeyi yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 16:03

Afrika sıcakları Türkiye'yi kavuruyor. Vatandaşlar sahillere akın ederken, park ve bahçeler de doldu taştı.

Haberin Devamı

Türkiye'den sıcak manzaraları

Sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen İstanbullular, hafta sonu  olmasından da yararlanarak sahildeki yeşil alanlar başta olmak üzere,  park ve bahçelere, korulara akın etti. İstanbullular'ın bir kısmı piknik  yapıp eğlenirken, bir kısmı ise güneş altında uzanıp dinlenmeyi tercih  etti.

Başta Galata Köprüsü olmak üzere Sarıyer ve İstinye sahilinde balık  tutan vatandaşların yanı sıra güneşten yararlanarak denize girenlerin  olduğu görüldü.

MARMARİS 40 DERECEYİ GÖRDÜ

Afrika sıcakları Marmaris ve Kuşadası'nda sahillerde karnaval havası estirdi. Plajlara akın eden yerli ve yabancı turistler, sere serpe kumlara uzanıp güneşin tadını çıkardı.

Marmaris'te hava sıcaklığı gölgede 30 derece olarak ölçüldü, güneş altında hissedilen sıcaklık ise 40 dereceye kadar ulaştı. Hava sıcaklığının 32 dereceyi bulduğu Kuşadası'nda da turistler plajlara ve su parklarına koştu. Dünyaca ünlü Kadınlar denizi Plajı, yabancı turistlerin yanı sıra İzmir, Aydın ve Denizli'den hafta sonu tatilini  geçirmek için gelen vatandaşları ağırladı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının gölgede 30 dereceye ulaştığı Antalya’da, dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı, yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğradı. Dört mevsimin bir arada yaşanabildiği turizmin başkentinde, hafta sonu tatilini denize girerek değerlendiren Antalyalılar, çocukları, sevgilileri ve köpeklerini de yanına aldı. Uzunluğu 12 kilometre olan plaj, her memleketten ve her yaştan insanların buluşma noktası oldu. Jet-ski, deniz bisikleti ve paraseiding yapan tatilciler, saatlerce güneşlendi.

Bodrum'un plajları doldu taştı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki plajlar, hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının da 21 dereceyi aşmasıyla yabancı turistler ile Ankara ve İstanbul'dan haftasonu tatili için gelen tatilcilerle doldu taştı.

Bodrum'da, Paşatarlası, Gümbet, Bitez ve Ortakent-Yahşi plajları tatilcilerle dolup taştı. Erken yazın keyfini çıkaran ve şezlonglarına uzanıp bol bol güneşlenen yabancı turistler, Ege'nin sularında yüzüp serinledi. Ankara ve İstanbul'dan haft sonu tatili için gelen tatilciler de denizin ve güneşin tadını çıkardı. Bodrum'da otellerin yanı sıra eğlence mekanları da hareketlendi. Bodrum Barlar Sokağı'nda sabaha kadar çılgınca eğlenen gençler, öğle saatlerinde soluğu plajda aldı. İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ilerleyen günlerde Bodrum'da hava sıcaklıklarının daha da artacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!