Afife Jale Mart’ta hazır

Güncelleme Tarihi:

Afife Jale Mart’ta hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun ilk Müslüman kadın oyuncusu Afife Jale adına yaptırılan kültür merkezinin açılışı DenizBank'ın desteği ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne yetiştiriliyor.

DenizBank, Tobav'ın (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) açtığı 'Sanata Evet' kampanyası kapsamında Beşiktaş Belediyesi'nden inşaat halinde iken kiraladığı Afife Jale Sahnesi için finans desteği sağladı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, Tobav Genel Başkanı Tamer Levent ve Eşref Denizhan'ın katılımlarıyla dün gerçekleşen basın toplantısında, Türk tiyatrosunda bir ilki gerçekleştiren Afife Jale'nin adının verileceği merkezin, Beşiktaş ilçesindeki kültür-sanat faaliyetlerine bir canlılık getireceği açıklandı. İki katlı düşünülen merkezin birinci katı tiyatrolara, ikinci katıda resim sanatçılarına bir atölye olarak hizmet verecek. Tobav'ın 'Sanata Evet' kampanyası kapsamında açılacak olan bu merkez, aynı zamanda iş ve sanat dünyasından çeşitli kişilerin de kendi isimlerine birer koltuk satın almalarıyla kollektif sanat hareketinin örneklerinden biri olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!