Affa uğramadım beraat ettim

Güncelleme Tarihi:

Affa uğramadım beraat ettim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş, 1970'deki Dr. Necdet Güçlü cinayetiyle ilgili yargılandığını ve beraat ettiğini belirterek, ‘‘Ben aftan yararlanmadım. Beraat ettim’’ dedi.

Sağlık ocağı açılışı sırasında İstiklal Marşı kasetinin bozuk olmasına sert tepki gösteren Durmuş, Anadolu Ajansı muhabiri Muhammet İspirli'yi topluluğun önüne çıkartarak yeniden İstiklal Marşı'nı okuttu. Bayburt'tan sonra geldiği Erzurum'da ziyaret ve incelemelerini sürdüren Durmuş, 1974'deki genel af ile kurtulduğuna ilişkin haberlere değindi. O dönemde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu ve 1 gün bile devamsızlık yapmadığını söyleyen Durmuş, ‘‘O günleri iyi bilirsiniz. O günün yalancı şahitleri bizi mahkemelere gitmeye zorladı. Ancak yalanlarıyla başbaşa kaldılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaleti o olay dolayısıyla bizim için takipsizlik kararı verdi. Gazetelerin yazdığı gibi af değil, beraattır. Takipsizliktir. Dünkü yalancı şahitler bugün bazı köşeleri ele geçirmişler’’ dedi.

BABUNA VE ADNAN HOCA

Dr. Oktar Babuna için düzenlenen kampanyada toplanan paraların Adnan Hoca ve müritlerine gittiği yolundaki haberlerine de değinen Durmuş, ‘‘Para olayı İçişleri Bakanlığı'nı ilgilendirir. Beni ise yurt dışından hálá getirtemediğim kan ilgilendiriyor. Bu konuda Dışişleri ve Adalet bakanlıkları ile görüşmelerim sürüyor. O kanların gelmesi benim için önemli’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!