‘Adres Türkiye’dir’

Güncelleme Tarihi:

‘Adres Türkiye’dir’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2006 12:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türbanlıların Suudi Arabistan'da okumasını öneren 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e, "bu ülkenin evlatlarının okuyacağı adres Türkiye'dir" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski siyasetçileri ve CHP lideri Deniz Baykal'ın Terörle Mücadele Yasa (TMY) Tasarısı hakkındaki sözlerini eleştirdi.

 

Ad vermeden türbanlıların Suudi Arabistan'da okumanı teklif eden 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e yanıt veren Erdoğan, şöyle dedi:

 

“Onların geçmişini şöyle bir incelediğiniz zaman akşam başka, sabah başka konuşma özelliğine sahip siyaseti yapmakla temayüz etmişlerdir. Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın.

 

"ADRESİ GÖSTEREN KENDİSİ GİTSİN"

 

Haberin Devamı

O adresi vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin... Bu ülkenin evlatlarının adresi bellidir; 780 bin kilometrekarelik Türkiye topraklarıdır. Bu toprakların içerisinden hangi tasarrufla sen kalkıp da 'Suudi Arabistan'a git' diyebiliyorsun? Bu yetkiyi nereden aldın? Kim sana bu yetkiyi veriyor? Bu adresi nasıl gösterebiliyorsun?

 

Eğer bu noktada hala birilerinin teşvikiyle yeniden bir şeyler yapma gayreti içindeysen olabilir, bu da hakkınızdır. O zaman çıkarsın meydanlara... Meydanlara çıktığın zaman, bu ülkenin, bu düşüncelerine nasıl teveccüh gösterdiğini görürsün.

 

Eğer yok mesele tarihte olduğu gibi bir yeğen-kardeş meselesiyse onun yeri de yargıdır zaten. Eğer buralardan kaynaklanan bir rahatsızlık varsa, bu rahatsızlık zaten bizim dışımızda olan bir gelişmedir ki bu konuyla ilgili olarak da bu ülkede iktidara ve bizim o mağdur ve mazlum vatandaşlarımıza bu tür sataşma yapma hakkını kendinizde bulamazsınız.”

 

MİADI GEÇMİŞ İLAÇ

 

Erdoğan, hafta sonunu Trakya’da geçirdiğini, açılışlar yaptığını anımsatırken, yine Demirel’i eleştirdi. Tekirdağ’da yapımı 13 yıl süren yat limanı açılışını yaptığını işaret eden Erdoğan, "Bunlar hep onlardan kalma. Şimdi konuşan beyefendiden kalma. Siyasetin asli aktörü olan millet her şeyin farkındadır. Hafızası da milletin sapa sağlam yerinde duruyor" dedi.

Haberin Devamı

  

Erdoğan, "Bu millet kendi hür iradesini gölgelemek isteyenleri de gayet iyi tanıyor. Siyaset yapacaklarsa toplumun karşısına çıkıp eteklerinde ne varsa bunu dökmek zorundadırlar. Çıksınlar bunu yapsınlar. Ama maalesef bunu yapamıyorlar, çünkü eteklerinde içi geçmiş, miadı dolmuş ilaçlar var, yeni bir şey yok" diye konuştu.

  

BUNLARINKİ CİNGÖZ RECAİ SİYASETİ

 

AKP’nin gücünü milletten aldığı için rekorlara imza attığını savunan Erdoğan, "Cumhuriyetin de, cumhuriyet kurumlarının da, demokrasinin de, demokratik kurumlarında, hukukun da adaletin de teminatı bu millet. Türkiye’nin teminatı Türk milletidir. Ama bunu bir türlü kavrayamıyorlar. Hala tuluat gösterileri ile bu milletin gözünü boyadıklarını zannediyorlar. El çabukluğu ile göz boyama devri çoktan geçti. Bunlarınki olsa olsa Cingöz Recai siyaseti olabilir" dedi.

 

Haberin Devamı

 "BAYKAL'IN EL ÇABUKLUĞU ANLAŞILIR DEĞİL"

 

Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın Terörle Mücadele Yasa (TMY) Tasarısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a af niteliği taşıyan madde olduğu ve bunun kim tarafından konulduğu yönündeki sözlerine yanıtladı.

 

Baykal’ın Terörle Mücadele Yasa Tasarısı’nın 6’ncı maddesine ilişkin eleştirilerini yanıtlayan Erdoğan, tasarıda birçok katkı sağlayacak olan kurumların, birimlerin katkısı olduğunu söyledi. Bunun Meclis’e bir hükümet tasarısı olarak gönderildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
   
 "Bu saatten sonra hangi cümleyi kim kurdu, hangi cümleyi kim koydu? Konuşulmaz, bu edebe mugayir. Ama bunların hepsi de kayıtlarda da mevcuttur. Dosyalarda mevcuttur. Yani bizden kalkmış bizden muhalefet partisi ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ispiyonculuk yakışmaz.
  
"BAYKAL'IN KALİTESİ MÜSAİT DEĞİL"

 

Biz talepleri almışız, sonra da hükümet olarak Meclis’e göndermişiz. Gönderdiğimiz olmazsa olmaz mı? Hayır, komisyonlarda görüşülür. Sizin varsa bazı bu komisyonlarda ilave edecekleriniz, çıkarmayı istedikleriniz, bunları ortaya koyarsınız.
  
Ama daha bunlar görüşülmeden muhalefet liderinin her zamanki el çabukluğu ile buradan bir şeyler kapabilme gayreti içine girmesi zaten anlaşılır gibi değil. Bir katkı ortaya koymuyorsun, sadece damga vuruyorsun. Diyorsun ki ’Bu terör örgütü başının affını getiriyor.’ Yok öyle bir şey. Böyle bir şeyi AKP hükümetinden beklemek bir defa mümkün değildir. Böyle bir iftira ile büftanla AKP’yi kimse karşı karşıya bırakamaz. Ona da muhalefet liderinin kalitesi de müsait değildir. Öyle bir şeyi asla bize kimse yakıştıramaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!