Adnan abi MHP'li oldu

Güncelleme Tarihi:

Adnan abi MHPli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 11:26

Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan ‘Kasımpaşalı abisi’ Adnan Şenses’e, seçimden bir gün önce Bahçeli MHP rozeti takacak. Şenses ‘AKP beni siyasete layık görmedi, beceremeyeceğimi sandı’ dedi.

Haberin Devamı

Anan Şenses 21 Temmuz’da MHP’nin Kazlıçeşme’de yapılacak mitinginde parti rozetini takacak. Erdoğan’ın ‘abim’ dediği Kasımpaşalı sanatçının bu kararı herkesi şaşırttı. Milletvekili adaylarının belirlenme sürecinde kendisine AKP’den bir teklif gelmediğini söyleyen Şenses, “Benim AK Parti’ye bağlılığım yoktu ki. Bana Demokrat Parti’den ya da CHP’den teklif gelseydi onlara da üye olabilirdim. Ben bu ülkenin topraklarına, Atatürk ilkelerine sahip çıkan bir partide olmak istedim. Bu sözlerim AK Parti sahip çıkmıyor anlamına gelmesin. Ama AKP’liler bana sıcak bakmadılar. Bizi böyle bir olaya layık görmediler. Başaramayacağımı sandılar. AKP çatısı altında hiçbir sanatçıya ilgi gösterilmedi. Beraber çıkalım, bu ülkeyi birlikte seçime götürelim denmedi. Ben de MHP İl Başkanı’ndan böyle bir teklif gelince çok sevindim. Bana sahip çıkmaları hoşuma gitti” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN KIRILMAZ

Tayyip Erdoğan’la ilişkilerinin ağabey-kardeş düzeyinde olduğunun altını çizen Adnan Şenses, Başbakan’ın kendisine kırgınlık duymayacağını söyledi. Şenses, “Benim Sayın Başbakan’a olan saygım, sevgim tükenmedi. Ben onu çok seviyorum. İstanbul’da evinde onu ziyaret ediyorum. Onu gördüğüm yerde de sevgiyle öpeceğim. O bana kırılmaz” dedi.

Hızlı tren açılışında, Erdoğan’ın karşısında göbek atan Adnan Şenses, “Ben Sayın Tayyip Erdoğan ile 4 yıldır hiçbir mitingde ve etkinlikte birlikte görünmedim. En son birlikte görüntülendiğimde beni vatan haini yaptılar” diye konuştu.

CHP-MHP KOALİSYONU

Aktif siyasete girmeye hazırlanan Adnan Şenses, “MHP ile AKP koalisyon yapamaz. Buna ne Sayın Bahçeli ne de Sayın Erdoğan sıcak bakar. Anketlerde CHP ile MHP koalisyonu görünüyor” yorumunu yaptı.

Şenses, “Ben İzmir’e bayrak çeken 3 subaydan birinin çocuğuyum. Keşke daha önce MHP’nin yanında olsaydım. İbrahim Tatlıses, ibret olsun diye siyasete atıldı. Bu ülkenin sanatçıları şu an Meclis’te oturan 550 milletvekilinden çok daha iyi siyaset yapar. Biz 70 milyonun malıyız” dedi.

YOLLARINI ÇAKICI AYIRDI

AKP’nin slogan şarkısı “Beraber yürüdük biz bu yollarda”yı defalarca birlikte söyleyen Adnan Şenses’le Tayyip Erdoğan’ın yolları, Alaattin Çakıcı yüzünden ayrıldı. 2005’te Çakıcı’nın davasına giden ve adliye önünde fotoğraf çektiren Şenses ile Erdoğan bu tarihten beri yan yana gelmedi. Şenses “Çakıcı’nın özel hayatı beni ilgilendirmiyor. Adam vurmuş, çete kurmuş, bunlar kendi sorunu. Bir insanı sevmek suç değil ki” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!