Adli Tıp: Çetin asli kusurlu

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp: Çetin asli kusurlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 21:03

Rüzgar Çetin’in 29 Ocak 2016’da İstanbul Beşiktaş’ta aracıyla yaptığı, polis memurları İsmet Fatih Alagöz’ün ölümü, Emre Tetik’in yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili Adli Tıp raporu tamamlandı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyetine gönderilen raporda, yönetmen Sinan Çetin’in 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan oğlu Rüzgar Çetin asli kusurlu bulundu. Otomobildeki iki polisin ise kusursuz olduğunun tespit edildiği rapor, Çetin’in avukatlarının, “Emniyet kemeri taksaydı ölüm olmazdı” savunmasını da düşürdü.

KEMER ZORUNLU DEĞİL

Rüzgar Çetin’in kanındaki alkol seviyesinin kaza sonrası saat 02.10 itibariyle 0.902 promil olarak ölçüldüğünün hatırlatıldığı raporda, Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince, devriye görevi yürüten, olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevindeki sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmalarının zorunlu olmadığına dikkat çekildi. Raporda, bu nedenle polis otomobili sürücüsü Tetik ile araçta bulunan Alagöz’e kusur izafe edilemeyeceği (yüklenemeyeceği) görüş ve kanaatine varıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Adli Tıp: Çetin asli kusurlu

POLİS TETİK KUSURSUZ

Raporun sonuç bölümünde ise Rüzgar Çetin’in idaresindeki araç ile seyrini sürdürürken yola gereken dikkatini vermediği, hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı, direksiyon hâkimiyetine gerekli özen ve önemi göstermediği, sevk ve idare hatasıyla vasıtanın hâkimiyetini kaybederek 3 şeritli yolun sol şeridine geçerek şerit ihlalinde bulunduğu kaydedildi ve şöyle denildi:
“Rüzgar Çetin’in, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleriyle asli kusurlu, olayın oluşu üzerinde herhangi bir hatalı davranışı olmadığı ve mevcut şartlarda alabileceği başka bir önlem bulunmadığı anlaşılan polis memuru Emre Tetik’in ise meydana gelen olayda kusursuz olduğu görüşüne varılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!