'Adım Bülent Arınç olmasaydı heykelim dikilirdi'

Güncelleme Tarihi:

Adım Bülent Arınç olmasaydı heykelim dikilirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 13:47

Tutanak Operasyon Projesi’nin tanıtımında konuşan Bülent Arınç, “Adım Bülent Arınç, ismim budur, siyasetim budur. Adım Bülent Arınç olmasaydı bazı yerlerde heykeli dikilecek adam olarak görülürdüm” dedi. Tutanak Operasyon Projesi’nin tanıtım broşüründe TBMM’nin açılış tarihi yanlış yazılarak, 23 Nisan 1923 olarak yer aldı.

Broşürdeki maddi hata, TBMM Mevzuat Bilgi Sistemi (MBS) ve Tutanak Otomasyon Projesi’nin tanıtım toplantısında anlaşıldı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, toplantıda yaptığı konuşmada, hataya dikkat çekerek, çalışmada yer alan görevlileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Arınç, şunları kaydetti: “Sakındığınız göze çöp batabilir. Bu hatayı nazar değmesin diye yapılmış hata olarak kabul edelim. Biz bembeyaz sayfayız. Küçücük siyah nokta bile eksiklik olabilir. Benim adım Bülent Arınç, ismim budur, siyasetim budur. Benim adım Bülent Arınç olmasaydı bazı yerlerde heykeli dikilecek adam olarak görülürdüm. Ama ağzınızla kuş tutsanız yarın adam kuş katliamı yapıyor derler. Bunları Meclis’in açılış tarihini doğru dürüst bilmiyorlar dememeleri için söylüyorum. Başta matbaa müdürü olmak üzere gözümüzü 8 açarak broşürü okumamız lazım. Bembeyaz tabloda küçücük siyah noktaya tahammülümüz olmayacak kadar dikkatli çalışmalıyız. Allah yardımcımız olsun, Allah herkese de insaf versin.”

YÜZME BİLMİYOR FIKRASI

Arınç, ayrıca “İngiltere’de bir bakan, basın temsilcilerini ‘yarın Times Nehri’ne gelin, çok şaşıracağınız bir şey yapacağım’ demiş. Nehrin kıyısında buluşmuşlar. Bakan nehrin üzerinde yürümeye başlamış. Ertesi gün bütün gazeteler sekiz sütuna manşet atmış; ‘Adam hem İngiltere’li hem bakan hem de yüzme bilmiyor’ diye” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Arınç, gazetelere yansıyan milletvekillerinin hakaret içeren konuşmalarına da tepki göstererek, “Meclis birkaç milletvekilinin yersiz, kulak tırmalayan ve kaba sözleri ile anılmamalı. Projelerle anılmalı” dedi.

ALKIŞ İSTEDİ

Arınç, Mevzuat Bilgi Sistemi’ni ve Tutanak Operasyon Projesi’ni anlatırken, toplantıya katılanları birkaç kez alkışlamaya davet etti. Arınç, “Alkışlayın bir daha alkışlayın. Üstat Necip Fazıl ya alkışlayacaksınız ya yuhalayacaksınız derdi. Hadi yuhalamayın da homurdanın diyelim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!