Adım başı kaçak otopark

Güncelleme Tarihi:

Adım başı kaçak otopark
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nde yapılan toplantı saat 15:30'a doğru sona erdi ve Vali Yardımcısı Fahir Işıksız, Süleymaniye'deki durumu incelemek istediğini söyledi. Durum, derhal Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne iletildi ve Işıksız başkanlığındaki ekibe refakat edecek iki başkomiser çağrıldı. Beş dakika sonra Valilik'ten sırasıyla polis otosu, vali ve itfaiye müdürü yardımcıları, kültür müdürü yardımcısı ve Eminönü başkan yardımcısının bulunduğu toplam beş araç Süleymaniye'ye doğru yola çıktı. O saatte bile arap saçına dönen trafik aşıldıktan sonra saat 15:50 dolayında Süleymaniye'ye varıldı. Bu arada yağmur da hızını arttırmıştı.

Süleymaniye'ye doğru yürüyüşe geçen ekip Süleymaniye esnafının korkulu bakışları arasında birkaç adım atmıştı ki, 40-50 aracın bulunduğu ilk kaçak otopark bulundu. Araçlar duruyordu durmasına ama ortada görevli yoktu. Işıksız'ın başkomisere dönerek söylediği ‘‘Buraya kim bakıyor’’ cümlesi tamamlanmamıştı ki, bir arabanın içine sinen yaşlı adamın otopark görevlisi olduğu anlaşıldı. Uzun süre arabadan inmek istemeyen yaşlı adam ceketinin önünü ilikleyerek aşağı indiğinde, başkomiserlerden biri, ‘‘geçen gün gözaltına aldıklarımızdan biri’’ diyerek adamı tanıttı. Işıksız soru yağdırmaya başladı; ‘‘Kimsin’’, ‘‘Kim adına çalışıyorsun’’, ‘‘Kaç para alıyorsun’’, ‘‘Ruhsatın var mı’’... Adam mahçup bir tavırla soruları ‘‘ekmek parası’’, ‘‘çocukların nafakası’’ gibi iki kelimelik cümlelerle süsleyerek cevaplıyordu. Sorulmamış bir soru vardı ki onu da biz sorduk. ‘‘Bu otoparkları kimin izniyle çalıştırıyorsunuz’’.

Yaşlı otoparkçının cevabı net oldu: ‘‘Eminönü Belediyesi'ne bağış yapıyoruz’’.

Başkan Yardımcısı zor durumda

Birkaç gün önce emniyet tarafından toplanıp gözaltına alınan ve sorgulanan değnekçiler nezaretten çıkar çıkmaz soluğu yine Süleymaniye'deki otoparklarında almıştı. Arkamızda iki büklüm kalan yaşlı otoparkçıdan daha 20 metre kadar uzaklaşmamıştık ki, ikinci kaçak otoparkla burun buruna geldik. Bu otoparkçı da birkaç gün önce gözaltına alınanlardandı. Otomobil başına 300 bin lira aldığını iddia eden bu genç otoparkçı da, patronunun otoparkı Eminönü Belediyesi'ne bağışta bulunarak işlettiğini öne sürdü. Bu açıklama karşısında Eminönü Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Zoba, makbuzların birşey ifade etmediğini, her isteyenin belediyeye bağışta bulunabileceğini söyledi. Aynı sahneler birkaç kere daha tekrarlandıktan ve 200 metre çapında bir alanda 4-5 otopark gördükten sonra Vali Yardımcısı Fahir Işıksız'ın dikkatini Eminönü Hizmet Vakfı'nın görevlisi çekti. Görevliyle yapılan konuşmada iki aracın yanyana geçemediği bu dar sokakların sağ yanının Eminönü Hizmet Vakfı tarafından otopark olarak kullanıldığı ve araç başına 300 bin lira alındığı tespit edildi. Işıksız bu konunun da incelenmesini ve trafiği aksatan bu durumun yasal olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!