Adım adım bedava telefon

Güncelleme Tarihi:

Adım adım bedava telefon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2006 00:00

İnternet üzerinden bedava telefon görüşmesi anlayışı kullanıcılar arasında hızla yayılırken, bu alandaki gelişmeler de son dönemde farklı bir ivme kazanmaya başladı. Bu akımı sürükleyen en önemli unsur, ICQ veya Messenger’dakine benzer şekilde çevrimiçi kullanıcıların birbirleriyle anında sesli iletişim kurmalarını sağlayan Skype adlı bir yazılım.

Haberin Devamı

Skype ile iletişim listenizdeki çevrimiçi kişilerle istediğiniz zaman telefon görüşmeleri yapabildiğiniz gibi, satın alacağınız kredilerle sabit telefonları da avantajlı tarifelerle arayabiliyorsunuz.

Skype’nin artan popülaritesiyle İnternet telefonu kullanımı yaygınlaştıkça, üreticiler de kullanıcıları mikrofon ve kulaklıklardan kurtarıp gerçeğe daha yakın bir görüşme deneyimi yaşatabilmek için Skype uyumlu telefonları piyasaya sürmeye başladılar. Bilgisayara veya doğrudan İnternet ağına bağlanarak Skype hizmetlerinden faydalanmanızı sağlayan bu telefonlar, İnternet üzerinden yaptığınız görüşmeleri tıpkı ev telefonundan konuşurmuş gibi daha rahat ve daha doğal bir ortama taşıyorlar.

1Son zamanlarda piyasada hızla yayılan Skype uyumlu telefonları kullanabilmek için öncelikle Skype’den kullanıcı hesabı almanız gerekir. Skype kullanıcı hesabınızı www.skype.com adresinden alabilirsiniz.

2Skype telefonlarıyla görüşme yapmak için, görüşme yapmak istediğiniz diğer Skype kullanıcılarını iletişim listenize eklemelisiniz. Skype telefonunuzla sabit telefon numaralarını aramak isterseniz, sisteme kredi kartınızla bir miktar para yüklemeniz gerekir. Sonrasında yüklediğiniz para bitene kadar Skype’nin avantajlı tarifeleriyle dünya genelindeki sabit hatları arayabilirsiniz.

3Skype telefonlarından en verimli şekilde faydalanabilmek için ADSL veya Kablo gibi genişbant bir bağlantıya sahip olmanız gerekir. Ülkemizde her iki servisin de sunduğu minimum bant genişlikleri, sağlıklı bir görüşme yapmak için yeterli.

Haberin Devamı

4Piyasada Skype uyumlu telefonları iki şekilde bulabilirsiniz: Doğrudan İnternet hattınıza bağlanan tipte telefonlar ve doğrudan bilgisayara bağlananlar. Doğrudan İnternet hattına bağlanan Skype telefonların bazı modelleri, Skype görüşmelerinizi doğrudan ev telefonunuz aracılığıyla yapmanıza da izin verirler.

5Eğer Skype telefonunuz USB yoluyla bilgisayara bağlanıyorsa, Skype ile görüşme yapmak almak için bilgisayarınızın açık olması gerekir.

6Skype uyumlu telefonlarda Skype kullanıcı listenizde kimlerin çevrimiçi olduğunu telefonunuzun ekranında görebilir, bu kişilerle anında ücretsiz görüşme başlatabilirsiniz. Aynı şekilde diğer Skype kullanıcıları da size Skype telefonunuz aracılığıyla ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Adım adım bedava telefon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!