Adet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Adet kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2020 15:59

Adet kelimesi genellikle cümle içerisinde kullanıldığı zaman bir anlam kazanmaktadır. Kelimenin anlamı da bu sebeple oldukça merak edilmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde adet kelimesi değerlendirilmiştir. Peki, adet kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte adet kelimesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Adet kelimesi dilimizde çok sık kullanılsa da Türkçe bir kelime değildir. Dilimize Arapçadan girmiştir. Türk Dil Kurumunda adet kelimesi sayı ve tane olarak değerlendirilmiştir.

 Adet Eş Anlamlısı

 Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları farklı olsalar bile anlam bakımından aynı oldukları için eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerlerine kullanılabilirler. Adet kelimesinin eş anlamlısı birçok kaynakta tane olarak belirtilmektedir. Örneğin 1 adet veya 1 tane şeklinde aynı anlamda cümleler kullanılabilir.

 Adet kelimesi tane kelimesi ile aynı anlam barındırmaktadır. Bu sebeple cümle içerisinde farklı zamanlarda birlikte kullanılabilirler. Adet kelimesi sözlük anlamı sayı veya tane olarak açıklanmıştır. Tane kelimesinin de anlamı sözlüklerde açıklanmıştır. Tane kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Herhangi bir sayıda olan şey, tane.

 - Bazı bitkilerin tohumu.

 - Çekirdekli küçük meyve.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!