Adayların kişilik haklarını ihlal edici beyanlardan kaçınalım

Güncelleme Tarihi:

Adayların kişilik haklarını ihlal edici beyanlardan kaçınalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 22:44

Haberin Devamı

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezinden ayrılırken gazetecilerin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Yarın konuya ilişkin bir açıklama yapılıp yapılmayacağı sorusuna Yazıcı, “Hiç bilmiyorum, Siyasi partilerle görüşmek için randevulaşmış arkadaşlar” dedi.

“Tek aday mı?” sorusu üzerine Yazıcı, “Süreç devam ediyor. Parlamentoda 549 milletvekili var” yanıtını verirken, “AK Parti'nin adayı tek mi?” sorusunu “Partinin değil, AK Parti'den aday. Grupların aday göstermesi söz konusu değil” şeklinde cevapladı.

Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklama yapıp yapmayacağını bilemediğini kaydetti.
Yazıcı, bir başka soruyu yanıtlarken de “AK Parti MYK bir değerlendirme yapmıştır. Bu yaptığı değerlendirme çerçevesinde Cumhurbaşkanlığına adaylığı söz konusu olan Sayın Gül'ün bir ekiple birlikte muhalefet partilerini ziyaret etmesi mütalaa edilmiş ve uygun görülmüştür. Bu çerçevede yarın bir program yapılmıştır. Bu ziyaretler gerçekleştikten sonra Sayın Gül herhalde basına bir açıklama yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yazıcı, söz konusu heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve iki de bakan bulunacağını bildirdi.

Yazıcı, “Sayın Gül açıklama yaptığında 'Ben aday değilim' deme ihtimali var mı?” sorusuna, “Herhalde yoktur” karşılığını verdi.

“KİŞİLİK HAKLARINI İHLAL EDİCİ BEYANLAR...”

“Muhalefete bir mesajınız olacak mı?” sorusu üzerine de Yazıcı şunları söyledi:

“Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşadı, bunları hak etmemişti. Bir seçim yaptık. Seçim, sıkıntılı sürecin bir evresi olarak gerçekleşti. Milletimiz kararını verdi. En büyük hakim millettir. TBMM Başkanlık Divanı oluştuktan sonra yapacağı ilk iş Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanını seçmektir. Onun da programını geçen hafta Meclis Başkanlık Divanı açıkladı, Genel Kurul'un bilgisine sundu. 20 Ağustos'ta ilk oylama yapılacak.

Bu çerçevede, muhalefet partileri de aday gösterebilirler ve gösterdikleri adayları destekleyebilirler. Ya da iktidar partisinden çıkacak adayı destekleyecek veya desteklemeyecekler. Bu kendi takdirleri. Destekleme veya desteklememenin ötesinde, adayların kişilik haklarını ihlal edici beyanlarda bulunmaktan kaçınmaları beklenir. Onların da bu çerçevede davranmalarını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

“AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı belli olmadan önce Gül'ün adı üzerinde bazı spekülasyonlar vardı. Bu görüşlere katılıyor musunuz?” sorusunu yanıtlarken de Yazıcı, “Bu görüşlere katılmamız mümkün değil. Bu görüşleri haklı çıkaracak hiçbir faktör söz konusu değil. Tamamen nesnellikten yoksun değerlendirmeler” dedi.

Yazıcı, 22 Temmuz seçimlerinin demokrasiye katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!