Adayları tanıttı, musluk suyu içti

Güncelleme Tarihi:

Adayları tanıttı, musluk suyu içti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 11:59

ERZURUM'a Palandöken Barajı'ndan gelen içme suyunda ‘fenol’ bulunduğu iddiaları üzerine kentteki billboardlara ‘Suyumuz tertemiz’ başlığıyla analiz sonuçları asan Büyükşehir Belediyesi'ne TBMM İdare Amiri AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak destek verdi. Belde belediye başkan adaylarının tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Aksak, masa üzerine konulan pet şişelerdeki suyun yerine, görevlilerden musluktan akan sudan getirmelerini istedi ve onu içti.

Haberin Devamı

Belde belediye başkan adaylarının tanıtımı için AKP il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak, masa üzerine konulan pet şişelerdeki suyu içmek yerine, görevlilerden musluktan akan sudan getirmelerini istedi. Merkez Aziziye İlçesi AKP Belediye Başkan adayı Fatih Cengiz'in verdiği bardaktaki musluk suyunu içerek basın mensuplarına görüntü veren Aksak, halktan suya, havaya, fakirlere ve mazlumlara sahip çıkmasını istedi.

Aksak, “İçme suyu hakkında hoş olmayan şeyler söyleniyor. Ben de Erzurum'da her gittiğim yerde örnek olması için musluk suyu içiyorum. Suyun temiz olduğuna dair analiz raporları var. Onun için halkımız bu konuda rahat olsun. Zaten Erzurumlular'ın musluk suyu içme gibi bir alışkanlığı var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretli çalışmalarını yakinen takip etmiş biri olarak kendisini bu konuda kutluyorum. Ben de belediye başkanlığı yapmış biri olarak kuyu sularının ne kadar sıkıntılı ve ne kadar problemli olduğunu çok iyi bilen bir kardeşinizim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erzurum kent merkezine Palandöken Baraj Gölü'nden 1 Kasım 2008'den beri verilen içme suyunun sarı renkli ve kokulu olması üzerine vatandaşlar, musluk suyu yerine tarihi çeşmelerden ihtiyacını karşılamaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!