Adana'da yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 20:13

Adana'nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi, 24 öğrenci yaralandı. Bu akşam gelen habere göre 12 kişinin kimlikleri belirlendi. Aladağ’da çıkan yangında yaşamını yitiren 11’i öğrenci 12 kişinin cenazeleri, DNA testi yapıldıktan sonra kime ait olduğu belirlendi. Defin belgeleri verilen cenazeler sabaha kadar Asri Mezarlığı’nın morgunda kalacak. Aileler cenazelerini sabah saat 07.00’de alarak defin için Aladağ, Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla İlçesi’ne götürecek. Ayrıca yangınla ilgili 14 kişi hakkında verilen gözaltı kararının ardından 13 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ulaşılamayan 1 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kapıların sökülmesiyle ilgili olarak, "Olay yeri inceleme ekipleri, kapıları ısıya ve yangına dayanıklılıklarının tespiti için söktü. Bu kapılar incelenmesi için laboratuvara gönderildi" dedi.

Haberin Devamı

 Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 24 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ve 1 eğitmenin cesedini buldu. Ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Hayatını kaybeden bazı çocukların cenazeleri birbirlerine sarılı halde bulundu. Yangında Yurt Müdürü Cumali Genç’in 4 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'in de hayatını kaybettiği öğrenildi.  Belediye Başkanı "Yangın merdiveninin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" demişti. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise savcılığın ve ekiplerin yangın merdiveninin kilidinin olmadığı bilgisini verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kaynak, yurdun en son Haziran 2016'da denetlendiğini belirtti. Faciayla ilgili hakkında gözaltı kararı bulunanların sayısı 14'e yükseldi. Yurt müdürü ve dernek yöneticileri de listede. Yangınla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

'ALT KATTA BULAŞIK YIKIYORDUK'

Aladağ’da özel kız yurdunda dün akşam faciayla sonuçlanan yangının, binanın elektrik tesisatından çıktığı belirtilirken, faciadan yaralı kurtulan bir kız öğrenci, "Alt katta bulaşık yıkıyorduk. Arkadaşımın eline elektrik geldi. Çıtır çıtır bir ses çıktı. Sonra yangın çıktı" dedi.

14 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI ÇIKTI

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri’nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ’a ilçesine götürüldü. Soruşturmada Yurt Müdürü Cumali Genç de gözaltında. 

Haberin Devamı

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

Yangınla ilgili gözaltına alınan bazı şüpheliler emniyete getirildi.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığından 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yangında 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

YURT GÖREVLİLERİ, DERNEK YÖNETİCİLERİ...

Açıklamada, cumhuriyet savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerin yangının meydana geldiği özel öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulduğu aktarılarak, "Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdundaki görevliler ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor." denildi.

Haberin Devamı

HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ

Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 10'u öğrenci 12 kişinin, ailelerden alınan DNA örnekleri eşleştirilerek kimlik tespiti yapıldı.

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki 3 katlı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç ve eğitmen Fatma Canatan ile öğrenciler Sema Nur Aydoğdu, Gamze Bagir, Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Cennet Karataş, Sevim Köylü, İlknur Maden ve Zeliha Avcı'nın Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenazeleri, otopsinin ardından Asri Mezarlıktaki morga konuldu.

Burada daha önce ailelerden alınan DNA örnekleri eşleştirilerek kimlik tespiti yapıldı.

Haberin Devamı

Cenazeler yarın sabah alınarak Aladağ'ın Kışlak, Karahan ve Köprücük mahalleleri ile Adana merkezdeki Buruk Mezarlığı ve Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde toprağa verilecek.

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİ MİYDİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dün akşam faciada yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu bilgisini paylaşmıştı. Bugün Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, faciayla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Kaynak, "Yangın merdiveni kapısı kilitli miydi?" sorusu üzerine "Biz 03.30'da oradaydık. Orada bize hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi. Hatta şöyle bir örnek verdi, olay yeri inceleme ekiplerimiz, 'genellikle bu hadiselerde yangın çıkış kapıları kilitli olur ama tesadüfen kilitli değil' dediler. Yangın çıkış kapısının orada bir tül perde var. Bu perde de sağlam bir vaziyette duruyor. Bunlar bizim ilk bilgilerimiz, ilk tespitlerimiz. Bundan sonra bu ayrıntıları tabii ki olayın yargısal görevi olan Kozan ve Aladağ savcılıklarımız bu incelemeleri yapacaktır. Zannediyorum bugün öğleden sonra bilirkişi incelemesinin ardından tahkikat biraz daha hızlandırılacaktır. Ama tekrar ediyorum yangın kapısıyla ilgili gece bize verilen bilgi kilitli olmadığı şeklindedir" diye konuştu. 

"SON DENETLEME HAZİRANDA"

Kaynak, "Yurdun en son denetlenmesi haziran ayında. Bina ruhsatlı bir binadır MEB’in ayrıca çalışma izni verdiği bir binadır" diye konuştu. 

BABANIN EVLAT ACISI

Aladağ’daki yurt yangınında yaşamını yitiren 12 yaşındaki Cennet Karataş’ın babası Mehmet Karataş, çocuğunun bu yıl ilk kez yurda başladığını belirterek "Burası ilçenin tek kız yurdu. Başka seçeneğimiz de yoktu" dedi. Aladağ’daki Sinanpaşa Ortaokulu’nda okuyan, ailesi ilçe merkezine 1.5 saat uzaktaki bir köyde yaşayan Cennet Karataş, ilkokulu 4. sınıfa kadar köyünde okumuş, geçen hafta da TEOG sınavları tatili nedeniyle 3 gününü ailesi ile geçirmişti.

 YANIT BEKLEYEN SORULAR

Adana Aladağ’da 12 kişinin ölümüne yol açan kız yurdu yangınında cevap bekleyen sorular bulunuyor.

* Yangın saat kaçta çıktı, itfaiyeye ilk bilgi kim tarafından saat kaçta verildi? Orman İdaresi ve Belediye itfaiyeleri saat kaçta intikal etti? İtfaiye iddia edildiği gibi 1.5 dakikada intikal ettiyse atlayan öğrenciler için branda açıldı mı?
* Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangın merdiveni kapısının kilitli olduğunu söylemişti. Spekülasyonlar saatlerce sürdüğü halde yetkililer neden ’kilitli olmadığı’ açıklamasını 12 saat geciktirerek açıkladı?
* Özel yurtlar yönetmeliği 25. maddesinde öngörülen ’nöbetçi yönetici’ o anda binada var mıydı?
* Aynı yönetmeliğin öngördüğü yılda 2 kez mülki amirlik denetimlerinden biri Haziran’da yapılmış. 2016’nın bitmesine bir ay kaldığı halde ikinci denetim neden gecikti?
* Yurtta yangın tüpü var mıydı? Çoğu küçük yaştaki çocuklara yangın tüpü eğitimi verildi mi, kullanabildiler mi?
* Yurt sahibi derneğin yöneticileri neden ortaya çıkmıyor?
* Yurt binasında elektrik sayacı çalışması ehliyetli bir firma tarafından mı, ne zaman yapıldı?

 

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

Facia anında yangın merdiveninin kilitli olup olmadığı da araştırılıyor.

YURTTA NELER YAŞANDI? İŞTE FACİANIN DETAYLARI

 Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Süleymancılar'a ait olduğu iddia edilen Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İçeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de üst katlara kaçarak çatı katına sığındı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Pencerelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrenciler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yapmasından sonra hastanelere kaldırıldı.

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

8 ÖĞRENCİ ÇATIDA, 3 ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN 2. KATTA BULUNDU

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.

ÜÇ SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ

İtfaiyenin çabaları sonucu yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binaya giren itfaiye erleri, 8 öğrencinin cesedini çatı katında, eğitmen ve 3 öğrencinin cesedini de ikinci katta buldu. Cesetler otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. 9 cesedin 1 ambulansla götürülmesi dikkat çekti.

YANGIN MERDİVENİNİN YANINDA BULUNDULAR

Faciadan sonra yangın merdiveninin kilitli olduğu iddiası gündeme geldi.  Adana Büyükşehir Belediye Başkan'ı Hüseyin Sözlü, bazı öğrencilerin cenazelerine yangın merdivenlerinin yanında ulaşıldığını ifade etti, çocukların çıkmayı başaramadığını söyledi. Sözlü, yangın merdivenlerinin anahtarlarının yangında hayatını kaybeden kadın görevlide olduğunu söyledi. Sözlü, "Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Elbette soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

’KAPI İNCELENMEK İÇİN SÖKÜLDÜ’

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ İlçesi’ndeki 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili Doğan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Kaynak, üçüncü kattaki yangın merdiveninin kilitli olmadığını belirterek, bu bilgileri hem Aladağ Cumhuriyet Savcısı, hem de olay yeri inceleme ekiplerinden aldığı bilgilere dayanarak verdiğini söyledi. Üçüncü kattaki yangın merdiveni kapısında ölen herhangi bir çocuk olmadığını söyleyen Kaynak, kapıların sökülmesiyle ilgili olarak da, "Olay yeri inceleme ekipleri, kapıları ısıya ve yangına dayanıklılıklarının tespiti için söktü. Bu kapılar incelenmesi için laboratuvara gönderildi" dedi.

ÇATI YANINCA ÇÖKTÜ

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.Yangının kontrole alınmasının ardından girilen yurt binasında önce 5, daha sonra da 7 yanmış cesede ulaşıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti. Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.

DUVAR AHŞAP, YER HALI KAPLI

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi. Binanın içinin ahşap kaplama, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi. 

ÇİNKO LEVHALAR BİLE YANMIŞ

Aladağ’daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. DHA'nın haberine göre 12 kişiye mezar olan yurt binasının çatısında bulunan çinko levhaların bile yanıp zemine düştüğü görülürken, binanın giriş katındaki elektrik trafosundan başladığı değerlendirilen yangınıyla ilgili ekiplerin ayrıntılı bir çalışma başlattığı kaydedildi.

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi
GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Yurdun 54 öğrenci kapasiteli olduğunu yangın sırasında 34 öğrenci bulunduğu bildirildi. Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle olay yerine akın eden ailelerden çocuklarına ulaşamayanlar gözyaşlarına boğuldu.

BAKANLAR AÇIKLAMA YAPTI

Aladağ’daki yangın mahallinde yaptıkları incelemelerin ardından kent merkezine dönen, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti. Kaynak ve bakanlar, doktorlarından durumları hakkında bilgi alıp geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kaynak, yangının kesin çıkış nedenin araştırıldığını belirtti. Çok acı bir olayı hep beraber yaşadıklarını ifade eden Kaynak, "Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10’u çocuk 2’si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ’a gittik" diye konuştu.

BAZI ÖĞRENCİLERİN AYAĞI KIRILMIŞ

Yangının çıkış sebebiyle ilgili Aladağ Savcılığı hemen duruma vaziyet olduğunu aktaran Kaynak, şöyle konuştu: "Bir keşif yapılacağını ifade ettiler. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, çıkması muhtemel diyorlar. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuş. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekleri yere gönderilecekler. Olay tüm yönleriyle bir yandan yargı tarafından araştırmaya başlanmıştır. Bir yandan da yangına karşı tedbirlerle ilgili gerekli çalışma ve araştırmalar ayrıca yapılacaktır.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NCA İZİNLİ'

Yurt Milli Eğitim Bakanlığı’nca izinlidir. Bakanlığımız kendi çalışmalarını yapacaktır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psiko-sosyal destek yönünden, olayın ilk anından itibaren 32 görevlisiyle sahada. Biz hem yaralananların hem de hayatını kaybeden çocuklarımızın, yavrularımızın ailelerinin yanında olacağız. Neticede olaya sebebiyet veren, yangına sebebiyet veren her neyse bu ortaya çıkacaktır ve sorumlularla ilgili işlemler yapılacaktır. Şimdilik böyle söylemekle yetinelim. Büyük bir acı ve dram halen sıcak". Gazetecilerin ölen öğrenciler için tören yapılıp yapılmayacağı sorusuna Bakan Kaynak, "Törenle ilgili ailelerin tutumu çok önemli. Ne diyecekler, ne isteyecekler, Adana Valimiz olayın en başından beri Aladağ’da, bizimle beraber döndü. Ailelerle temas kuracaktır. Ama cenazelerin nakli ve defni için biz hükümet olarak, valilik olarak görevde olacağız" dedi.

AİLELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 32 psiko-sosyal destek ekibinin ölen ve yaralanan öğrencilerin aileleriyle ilgilendiğini açıkladı. Acılarının çok büyük olduğunu belirten Bakan Kaya, "Yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu yönündeki iddialar ile diğer tüm iddialar araştırıyor. Devletimiz ailelerimizin yanındadırlar. 32 kişilik psiko-sosyal destek ekibimiz sahada çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

8 YIL ÖNCE DE 18 ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde 1 Ağustos 2008’de yine Süleymancılarla bağlantılı “Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği”nin kaçak Kuran kursu verdiği Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu tüpgaz patlaması sonucu çökmüş ve 18 öğrenci yaşamını yitirmişti.

 

6 ÖĞRENCİ DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir yurtta çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı Kozan Devlet Hastanesine getirildi. Ambulanslarla Kozan Devlet hastanesine getirilen yaralılar hastanede hazır bekletilen görevliler tarafından tedaviye alındı. Hastaneye gelen yaralıların isimleri şöyle: “Yasemin Kara (13), Hafize Sultan(12), Seda Topbaş(12), Şule Altun (11),Emine Pertlek (12) ve Nefize Sarıkaya(14).” Yaralı öğrencilerin tedavisi devam ederken yakınları da hastaneye akın etti.

Adanada yurttaki yangın faciasında cenazeler ailelere teslim edildi

ERDOĞAN, YURTTAKİ YANGIN FACİASI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yaygında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Vali Demirtaş’tan konuyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faciada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Adana'ya geldi. Bakanlar, karayoluyla Aladağ İlçesi'ne geçti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!