Adana'da içme suyu davalık oluyor

Güncelleme Tarihi:

Adanada içme suyu davalık oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 13:00

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Aytaç Durak, Çatalan Barajı’ndan şehir içme şebekesine verilip musluklardan akan suyu ‘Çatalan’ markasıyla şişeleyip Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine satmak amacıyla kurduğu şişeleme tesisine ruhsat verilmesini engellediğini iddia ettiği kamu kurumları aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile belediyenin yüzde 99.7 hissesine sahip olduğu Beldetaş A.Ş.’nin ortaklığıyla 1 milyon euro yatırımla kurulan ve günde 2 litrelik 100 bin şişe su dolumu gerçekleştirecek tesise, ‘baraj ve kuyu sularının satılamayacağı’ gerekçesiyle ruhsat verilmemişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yerel seçimler öncesi yaşanan bu gelişmelerin ardından, Toroslar'dan süzülüp gelen kar sularının arıtılıp, içme suyu şebekesine verilen Çatalan İçme Suyu Tesisleri’ne ruhsat verilmesini engelleyen kişi ve kurumlar hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Başta Lübnan, Ürdün, Suriye ve Irak olmak üzere, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine pazarlanmak istenen Çatalan suyunu şişelenmesinin engellenmesi nedeniyle kamunun zarara uğratıldığını savunan Başkan Durak’ın, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve bazı AK Parti’li milletvekilleri hakkında dava açacağı belirtildi.

Kamu kurum yetkilileri ise yasal olarak baraj ve kuyu sularının şişelenip satılamayacağını, sadece kaynak suları için böyle bir ruhsat verilebileceğini açıklamıştı. AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat de gelişmelerin yaşandığı dönemde yaptığı açılamada, çeşmelerden akan Çatalan Barajı suyunun bir bölümünün şişelenip satılmak istenmesini ‘hukuksuzluk’ olarak değerlendirmiş, ve Aytaç Durak’ın boşa yatırım yapması nedeniyle hata yaptığını öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!