Adana'da belediye başkanları hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Adanada belediye başkanları hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2008 09:46

Adana'da, Seyhan Belediye Meclisinin CHP'li 7 üyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk hakkında “kaçak inşaat, kamu malına zarar vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Seyhan Belediyesinin CHP'li meclis üyeleri Adil Paşa, Abeydullah Kolcu, Hüseyin Yapıcı, Kadir Karakuş, Yusuf Budak, Yüksel Erdoğan ve Zeki Özer, adliyeye gelerek, AK Parti'li Durak ve Öztürk hakkındaki suç duyurularını Suçüstü Cumhuriyet Savcısı'na teslim etti.

Adil Paşa, yaptığı açıklamada, Seyhan Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi Kıyıboyu Caddesi'nde yaptırılan sabit semt pazarı inşaatının eylül ayında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıktırıldığını anımsattı.

Paşa, Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaatın, kaçak ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle yakıldığını, Seyhan Belediyesi'nin ise aksi yönde açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Her iki tarafın da olayın üzerine fazla gitmediğini öne süren Paşa, şunları kaydetti:
“Böyle bir olay gerçekleştikten sonra siyaset için üzerini kapatmaya çalıştılar. Burada en büyük zararı vatandaş gördü. Vatandaşa kaçak yapı tutanağı tutup mahkemelere sevk eden Büyükşehir Belediyesi, 'kaçak yapı yaptıklarını tebliğ ettik' dediği Seyhan Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmadı.
Seyhan Belediyesi de 'kaçak yapı değil' dedikten sonra konunun arkasında durmuyor. Gerçekten Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak yapı tebliği varsa inşaatı devam ettirmesinin nedenini açıklamalı. Halkın vergileri israf ediliyor.
Bu konunun aydınlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşın hakkını yiyen kim ortaya çıksın istiyoruz. Eğer suçlu Büyükşehir Belediyesi ise kamu kaynaklarına zarar verdiğinden, Seyhan Belediyesi ise kaçak yapı nedeniyle işlem yapılmalı.”

Haberin Devamı

CHP'li üyeler suç duyurusu dilekçesinde, “Sabit semt pazar yeri inşaatının yıkımı işlemiyle ilgili olarak, makamınızca gerekli soruşturmanın yapılarak her iki belediyeden de alınacak bilgi ve belgeler doğrultusunda konunun her açıdan değerlendirilip sorumluluğu ve suçu bulunan belediye başkanı ve belediye yetkilileri hakkında cezalandırılabilmeleri amacıyla kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verdiler.

Üyeler, ayrıca suç duyurusunda, dilekçelerine ek olarak her iki belediyeye ait toplam 14 belge sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!