'Adaletin terazisi kandan yana karar verdi'

Güncelleme Tarihi:

Adaletin terazisi kandan yana karar verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 17:08

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı malul gazi Taner Uran, Avrupa Adalet Divanı'nın terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal ederek, “kandan yana” karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Uran, Avrupa Adalet Divanı'nın kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “eli kanlı terör örgütünün 6 bine yakın güvenlik görevlisini şehit ettiğini, 4 bine yakın kahraman evladın malul gazi olmasına yol açtığını, binlerce masum sivil vatandaşı kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden katlettiğini” vurguladı. Katlettikleri arasında tek amacı bölgeye hizmet götürmek olan doktor, öğretmen, hemşire, savcı, muhtar ve imamların da bulunduğunu ifade eden Uran, şunları kaydetti:

“Adı Adalet Divanı olan 'adaletten bihaber' bu divanın, PKK ve Kongra-Gel'i terör örgütü listesine alması için kaç bebek ve yaşlının terör örgütünce katledilmesi gerekiyor? Terör örgütünün emdiği kanlar yetmedi mi? Bugün adaletin terazisi kandan yana karar vermiştir. Terörü cesaretlendirici bu kararı şehit aileleri ve gaziler olarak lanetliyoruz. Kanla beslenenler bir gün o kanda boğulurlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!