Adalet savaşı

Güncelleme Tarihi:

Adalet savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 21:51

KAMUOYUNDA ‘Atabeyler davası’ olarak bilenen dava nedeniyle hem askeri mahkemede, hem de kapatılan Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden ayrı ayrı 4’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılan ve cezasının infazı nedeniyle cezaevinde bulunan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren yeniden yargılanmak için hukuk savaşı başlattı.

Haberin Devamı

Geçen hafta yargılanmanın yenilenmesi için Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’ne başvuran Eren’in avukatı bu kez Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak Eren ile aynı davada 3 yıl hapis cezası alan Yunus Akkaya hakkındaki yargılamanın yenilenmesini ve infazın durdurulmasını talep etti. Ersöz’ün mahkemeye sunduğu dilekçede, mahkumiyet kararı veren yargıçların FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle açığa alındığı vurgulandı.
Eren hakkında Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen ve kesinleşen hükmün “Kanun yararına bozulması” için yapılan başvuruya Adalet Bakanlığı’nca verilen cevapta ise kanuni imkan bulunmadığı belirtildi. Bakanlığın gönderdiği yazıda yargılamanın yenilenmesi niteliğindeki taleplerinin mahkemesince değerlendirilebileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!