Adalet Sarayı'nda Atatürk sergisi

Güncelleme Tarihi:

Adalet Sarayında Atatürk sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 23:02

İstanbul Adalet Sarayı’nın güvenlik müdürü Ali Duman, özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 karakalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini adliyede açtı. Serginin geliri şehit polis ailelerine bağışlandı.

Haberin Devamı

POLİS memuru olarak 28 yıl çalıştıktan sonra emekli olup Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda güvenlik müdürü olarak göreve başlayan Ali Duman, 6 yılda çizdiği 59 Atatürk portresini adliye binasında sergiliyor. Serginin açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile çok sayıda hâkim ve savcı katıldı.

59 ÖZGÜN PORTRE
Sergi açma düşüncesinin 6 yıl önce yaptığı bir Atatürk resmiyle başladığını anlatan Ali Duman, “İlk resimden sonra daha iyisini yapmak için uğraşınca bunların çoğaltılabileceğini, sergi olacağını o zamanlar tasarlamıştım. Hatta şehit aileleri için gelirini bağışlamaya o günden karar vermiştim” diye konuştu. Atatürk’ün 59 değişik resmini yaptığını ve şimdiye kadar bu kadar çok Atatürk resmi yapıp sergileyen ilk kişi olduğunu söyleyen Duman, bu durumdan mutlu olduğunu ifade etti.

İLK RESMİ SALİHOĞLU ALDI
Sergi açılışında konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi açılışına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, geliri şehit ailelerine bağışladığı için Ali Duman’a teşekkürlerini iletti.  İlk resmi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu aldı.

BAKMADAN GEÇME!