Adalet Divanı’na tepkiler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Adalet Divanı’na tepkiler sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 00:26

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün TBMM camisinde kıldığı cuma namazının ardından soruları yanıtladı.

Erdoğan, Avrupa Adalet Divanı’nın PKK’yı terör listesinden çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: "Kararın esasla alakası yok. Şekli bir hatanın düzeltilmesine yönelik bir açıklamadır. Avrupa Birliği ülkelerini, komisyonu bağlayan bir karar değil. Nitekim, 6 ayda bir bu tür düzenleme, açıklama yapılır. Haziranda da yine aynı açıklama yapılacak."

ABD: PKK terörist

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, terör örgütü PKK’nın, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terör örgütleri listesinde yer aldığını ve bunun değiştirilmesinin planlanmadığını söyledi. Avrupa Adalet Divanı’nın PKK’yla ilgili kararını değerlendirmesi istenen Casey, "Pek bilgim yok. Neden böyle bir kararın alındığı konusunu AB’ye sormanızı tavsiye ederim. ABD açısından, biz PKK’yı terörist bir örgüt olarak değerlendiriyoruz ve PKK’nın bu statüsünü değiştirme yönünde bir plan bulunmuyor" dedi.

PKK listeden çıkmaz

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkanlık Divanı’nın dünkü toplantısının açılışında konuşan Eşbaşkan Joost Lagendijk ise kararı şöyle anlattı: "AB 2002 yılında PKK’yı terör örgütü listesine alırken, bunu PKK’ya bildirmesi gerekiyordu ama bu atlanmış. Listeden çıkmış diye bir şey yok. Yalnızca prosedür olarak eskiden yapılan bir hata söz konusu. Yoksa, PKK listeden çıkarılmış değil."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!