Adalet Bakanı kim oluyor

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı kim oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Ergenekon davasında avukat Servet Bora, üye hâkim Sedat Sami Haşıloğlu’nu reddederek, Adalet Bakanlığı’ndan korkmakla ve baskı altında olmakla suçladı. Haşıloğlu ise kimseden korkmadığını belirterek, “Ben hâkimim, kim oluyor Adalet Bakanı? Kimseden korkmam ben” dedi. Avukatın reddi hâkim talebi de reddedildi.

İSTANBUL 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci Ergenekon davasının 24’üncü oturumunda, sanık Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan´ın avukatlarından Servet Bora, üye hâkim Sedat Sami Haşıloğlu’nu reddetti. Servet Bora, Haşıloğlu’nu Adalet Bakanlığı’ndan korkmakla suçlayınca, Haşıloğlu da kimseden korkmadığını belirterek, “Ben bir hâkimim, kim oluyor Adalet Bakanı?” dedi. Mahkeme, Servet Bora’nın reddi hâkim istemini reddetti. Duruşmanın başlamasının ardından söz alan avukat Servet Bora ile üye hâkim Sedat Sami Haşıloğlu arasında şu konuşmalar geçti:

Bora: Üye hâkim Sedat Sami Haşıloğlu’nu reddediyoruz. Sedat Sami Haşıloğlu, Çatalca Sulh Ceza Hâkimliği görevini yaparken ucuz taşınmaz satın alma girişimi ve Çatalca İcra Müdürlüğü’ne baskı uyguladığı gerekçesi ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulunduk. Haşıloğlu, Adalet Bakanlığı’nın baskısı altındadır. Bakanlık tarafından kendisine ‘Bizim arzuladığımız gibi kanaat göstermezsen dosyayı işleme koyacağız’ denmektedir.
Haşıloğlu: Adalet Bakanlığı’ndan mı korkacağım? Öyle mi? Kimseden korkmam beyefendi. Nezaketli davranmam öyle anlaşılmış olabilir. Adalet Bakanı beni Hakkâri’ye Diyarbakır’a mı sürer? Siz de savcıydınız. Bakan’dan korktunuz mu?
Bora: Hayır efendim.
Haşıloğlu: Sizden daha aşağı değilim. Korkak diye bir şey isnat edemezsiniz. Kim oluyor Adalet Bakanı? İşte söylüyorum... Ben bir hâkimim.
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün: Tartışma istemiyoruz. Kimse korkmaz. Bizim hayatımızda korku olmaz. Ne işimiz var korksak burada? Öyle yorum yok.
Sanıklardan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, tahliye isterken, gerekçe olarak da ifadelerine başvurulan 3 eski kuvvet komutanının serbest bırakılmasını gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!