Adalet Bakanı Ergin, Hatay'da

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Ergin, Hatayda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 21:08

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya Belediyesi ile Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) iş birliğiyle düzenlenen ve farklı dinlere inananların yer aldığı iftara katıldı.

Haberin Devamı

Ergin, Antakya Belediye Parkı'ndaki iftarda yaptığı konuşmada, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan ramazanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Bu iftarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ergin, "Ramazan, sevginin, barışın, paylaşmanın ayı. Ramazanın hürmetine ilimizde, ülkemizde sevginin, barışın, kardeşliğin yükselmesi için Yüce Mevlamıza niyazda bulunuyoruz. Coğrafyamızda, komşularımızda, dünya üzerinde nerede akan kan varsa Mevla onları da dindirsin, barış hakim olsun" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de bu güzel sofra etrafında bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu bildirdi. Ramazanın, sevgi, barış ve güzelliklerin, kendini bilmenin, ihtiyaç sahiplerini hatırlamanın ayı olduğunu anlatan Lekesiz, sağlık, huzur ve afiyet içinde bayrama erişilmesini diledi.Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise kendilerini kırmayıp davetlerine icabet ederek aynı sofrayı paylaşanlara teşekkürlerini sundu. Bu güzel zamanın tüm dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni eden Savaş, Hatay'da aynı sofradan dünyaya güzel mesajlar verdiklerini dile getirdi.

AKADİM Başkanı İsa Aydın, kentin tüm renklerinin bir araya gelerek aynı sofrayı paylaştığını belirtti.Antakya Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, iftarda aynı sofrada yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.Antakya Belediyesi Mehtaran Ekibinin dinleti sunduğu iftarda, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu dua ettirdi.Daha sonra Sakal-ı Şerif sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!