Adalet Bakanı Cemil Çiçek Fas'ta

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Cemil Çiçek Fasta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:17

Haberin Devamı

Fas Adalet Bakanı Buzubaa, iki ülke arasında Pazartesi günü Rabat'ta bir adli işbirliği protokolünün imzalanacağını belirterek, protokolün özellikle terörizm ve organize suçlarla mücadeleyi öngördüğünü kaydetti.

Adli işbirliği protokolünün sivil ve cezai yönü bulunduğunu anlatan Buzubaa, anlaşmayla iki ülke arasında suçluların iadesi ile terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, para aklama gibi organize suçlarla mücadele alanında komisyonlar kurulmasının öngörüldüğünü belirtti.

Fas Adalet Bakanı, anlaşmayla, ayrıca hukuk adamı yetiştirilmesi alanında karşılıklı deneyimlerden ve belgelerden de yararlanma olanağı doğacağını kaydetti.

Adalet Bakanı Çiçek, üç gün sürecek Fas ziyaretinde Rabat'ta bazı mahkemeleri ziyaret ettikten sonra Fes kentine geçecek.

Haberin Devamı

Cemil Çiçek, Fas'a hareketinden önce, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, “İki ülke arasındaki Adalet Bakanı düzeyindeki ilk ziyaretti. Bugün de o davete icabetle oraya gidiyoruz. İki ülke arasında adli işbirliği ile ilgili bir protokol imzalamış olacağız. Bunun çalışmalarını önceden yaptık” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!