Adalet Bakanı bugünü bilemedi

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı bugünü bilemedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 17:47

Hükümetin tutukluluk süresini 5 yıla indirilmesine ilişkin bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın 3 Şubat'ta yaptığı bu açıklamanın ardından, hurriyet.com.tr , 5 yıllık tutukluluk sınırının yasalaşması halinde, kimlerin çıkacağını isim isim yazdı. Haberde, Ergenekon davasından 5 yıldır tutuklu olanların, bu yasadan yararlanacakları ifade edildi.

Adalet Bakanı bugünü bilemedi
TUTUKLULUK SÜRESİ 5 YILLA SINIRLANIRSA...

BOZDAĞ: ERGENEKON DAVASI SANIKLARI YARARLANMAZ

Adalet Bakanı bugünü bilemedi
ERGENEKON’DAN ÇIKIŞ YOK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, 6 Şubat tarihinde televizyonların temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda, ilgili yasa tasarısının TBMM'ye sevkedildiğini resmen açıkladı. Bozdağ, aynı toplantıda, Ergenekon sanıklarının 5 yıllık tutukluluk sınırlamasından ise yararlanamayacaklarını söyledi. Bozdağ, “Tutuklamanın başladığı tarih ile mahkumiyet kararı verilene kadar süre tutukluluktur. Karardan sonra temyizde geçen süre buna dahil değildir. Yani hakkında hüküm bulunanları kapsamamaktadır. İlk derece mahkemelerinin karar verdiği süre hesap edilecek" dedi.

Haberin Devamı

Tutukluluk süresini sınırlayan yasa, 3 Mart günü TBMM tarafından kabul edildi. 6 Mart günü de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı, aynı gün de Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanarak, yürürlüğe girdi.
Ve bugün, Ergenekon sanıklarından 5 yıldır tutuklu olanların tahliyeleri resmen başladı. İşlemleri yetişmeyenlerin tahliye edilmelerinin de yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!