Adalara vizesiz

Güncelleme Tarihi:

Adalara vizesiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan, Bodrum'dan adalara günübirlik gidecek turistlerden vize istemeyi kaldırdı. Türk turistleri de kapsayan vize iznini, bir Yunan feribot şirketi sağladı.

YUNAN adalarına Bodrum'dan sefer yapan Yunanistan'ın Stinpoli Shipping şirketinin aldığı izne göre artık Türk yolculara günübirlik turlar için vize istenmeyecek.

Merkezi Pire olan Stinpoli Shipping Şirketi Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan Bodrum'dan kendine ait feribotla yapacağı seferlerde Türk vatandaşlarına günübirlik turlar için vize uygulanmaması konusunda izin aldı. Yunanlı şirketin Bodrum'daki acentası, Bodrum Feribot İşletmeleri'nin Yunan Adaları'na düzenlediği günübirlik seferlerde 19 Temmuz'dan itibaren Türklerden vize istenmeyecek. Yolcular sadece pasaportlarını göstererek Yunan Adaları'na girebilecek.

Yunanistan'ın Stinpoli Shipping Deniz Seyahat Şirketi'nin Ege'nin Rodos, Simi, İstanköy ve Patnos Adaları'na, 80 metre boyundaki 200 yolcu kapasiteli Yunan bayraklı John P.Cruise isimli feribotla, vizesiz günübirlik yolcu taşımak için sekiz yıldır başvuru yaptığı, sonunda da izni aldığı belirtildi.

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolos Vekili Emmanoul Apostolakis tarafından şirkete gönderilen izin yazısında, ‘‘Türk sahilleri - Yunan Adaları - Türk sahilleri seferini organize eden turistik gemi turlarına katılacak olan yabancı uyrukluların, ki bunlara Türk tebalı vatandaşlar da dahildir, Yunanistan'a giriş vizesi alma zorunluklarının olmadığı tasdik olunur, pasaport gösterilmesi yeterli olacaktır’’ denildi.

HAFTADA 5 GÜN

Stinpoli Shipping Deniz Seyahat Şirketi'nin temsilcisi Michael Mistillioğlu, 19 Temmuz'dan itibaren haftanın beş günü Bodrum-Rodos-Bodrum, haftanın iki gününde ise Bodrum-Simi-Kos-Bodrum seferi yapacaklarını belirtti. Mistillioğlu, ‘‘Türkiye ile Yunanistan arasında esen barış rüzgarlarını turizm ve ticaret alanında da hızla geliştiriyoruz. Vizesiz, günü birlik gidiş-gelişlerde, gerek Bodrum, gerekse Yunan Adaları'ndaki turizm potansiyeli hız kazanacak’’ dedi.

Günübirlik turların sabah ve akşam yemeği, disco, bar ve Türk-Yunan müzikleri eşliğinde yapılacağını, günlük 80 dolara malolacağını belirten Bodrum Feribot İşletmesi Yöneticisi Hamit Günal ise, ‘‘Yıllardır mücadelesini verdiğimiz vizesiz geçişlerde ilk raundu kazandık. Şimdi sıra bu süreyi biraz daha uzatıp konaklamaları da sağlamak olacak. Adım adım hedefe gidiyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!