‘Adalar’a kapıda 7 günlük vize

Güncelleme Tarihi:

‘Adalar’a kapıda 7 günlük vize
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinden vize kolaylığı da çıktı. Buna göre, Türk vatandaşlarına 10 Yunan Adası’ndaki limanlarda 1 yıl boyunca geçerliliği bulunan, 7 gün süreli vize verilecek.

Haberin Devamı

Türk vatandaşlarının Yunan adalarına kapıda vizeyle geçmesi için adım atıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ziyarette Yunanistan Başbakanı Miçotakis kapıda vizeye ilişkin açıklama yaptı ve 10 Yunan adasında 7 günlük kapıda vize uygulamasının gerçekleştirileceğini söyledi. Detayları açıklayan Göç Bakanı Dimitris Keridis de şu bilgileri verdi:

‘AB’DEN İSTİSNA İSTEDİK’

“Schengen bölgesinde ilk defa böylesi bir istisna sözkonusu. Böyle bir vize kolaylığı Avrupa’nın hiçbir yerinde yok. Bu kolaylığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da adalardaki esnaf da istiyordu. Belirlenen 10 ada için vize serbestisi sadece yaz mevsiminde değil tüm sene boyunca geçerli olacak.”
Kapıda vize, tek girişli ve maksimum 7 gün içinde olmak kaydıyla bilet, özel rezervasyonları kapsayan günlerde geçerli olacak.

Haberin Devamı

HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ

Yunanistan, kapıda vize uygulaması yaptığı dönemde Türk vatandaşlarından şu belgeleri hazırlamasını istiyordu: En az 6 aylık geçerliliği olan pasaport, 2 biyometrik fotoğraf, seyahati karşılayacak kadar bakiye olan son 3 aya ait banka hesap dökümleri, feribot bileti ve otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi, eksiksiz doldurulmuş başvuru formu ve kapıda vize ücretinin ödenmesi.

PANDEMİDE KALKMIŞTI

Yunanistan’la daha önce de adalar için kapıda vize uygulaması yapılmıştı. Ancak korona salgınının nedeniyle uygulamaya son verilmişti. O dönem kapıda vize uygulamasında 55 euro ücret alınıyordu. Bunun yanında sağlık sigortası da yapılıyordu.

İŞTE O ADALAR

Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi) , İlerya (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!