Acıyı paylaştılar

Güncelleme Tarihi:

Acıyı paylaştılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 09:35

Ali’nin uğruna kendini feda ettiği 6 yaşındaki kız, dün toprağa verildi. Cenaze törenine Ali’nin eşi ve yakınları da katıldı.

Haberin Devamı

Köln’de iki küçük ço­cuğu kurtarmak için Ren Nehri’ne atlayan Ali Kurt’un ailesi, Ali’nin de yardımıyla nehirden çıkarı­lan ancak hastanede ölen 6 yaşındaki çocuğun cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine Ali’nin eşi Gülşen ve kardeşinin yanı sıra Kurt Ailesi’nden çok sayıda kişi katıldı. Ali’nin eşi ile hayatını kaybeden minik çocuğun annesi sarılarak ağladı. Ali’nin kurtulmasın­da yardımcı olduğu abla 10 yaşındaki çocuk da katıldı.

Ali Kurt’un yeğeni Oktay Ilgaz, şöyle dedi:
“Dün gece beni teyzem arayarak o da cenazeye katılmak istediğini söyledi. ‘Enişten de bunu isterdi’ dedi. İki aile için de zor bir durum. Küçük kızı kaybet­tik, eniştemizi kaybettik. Bu acıyı paylaşmak için geldik, çok zor bir durum, sözlerle ifade edemiyoruz.”

ÖNLEM ALINMALI

“30 yaşımdayım ve Köln’de yaşıyorum. Ren Nehri, Köln’ün sembolü ancak 30 yıldır burada insanlar boğuluyor. Birçok insan yüzmeye giriyor ve tehlikenin farkına varamıyor. Belediyeden talebimiz su simitleri ya da nehir kenarına can kurtar­ma görevlileri konulabilir. Ölümleri yüzde 100 durdu­ramazsınız ama azaltabili­riz. Önümüzdeki günlerde Belediye Başkanıyla yapa­cağımız görüşmede bunu dile getireceğiz.”

Acıyı paylaştılar

Haberin Devamı

YTB Başkanı Bülbül’den Kurt Ailesi’ne başsağlığı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplu­luklar (YTB) Başka­nı Doç. Dr. Kudret Bülbül, iki küçük kız kardeşi kur­tarmak için atladığı Ren Nehri’nde kaybolan Ali Kurt’un ailesini ziyaret etti. Ali Kurt’un bir baba duyarlılığıyla hareket ederek insanlık örneği gösterdiğini belirten Bül­bül, başsağlığı dileğinde bulundu. “Böyle zaman­larda konuşmak çok zor. Ali Kurt nehre düşen kendi çocuğu düşmüş gibi fedakarlıkta bulu­narak insanlık örneği göstermiştir. Başkasının hayatını kurtarmak için kendi hayatını feda etmiştir. Acınızı paylaşı­yoruz” dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARI YİNE DURDURULDU

Arama ça­lışmalarının tekrar durdurul­duğunu belirten Oktay Ilgaz, “Çalışmalar iki gündür durdurul­du. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Geçen Cumartesi arama kurtarma çalışmaları için büyük bir sefer­berlik başlattık, bir hafta sonra daha organize ve daha büyük şekil­de bu çalışmaları devam ettirece­ğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!