Acılı eşten hastane önünde protesto

Güncelleme Tarihi:

Acılı eşten hastane önünde protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 16:18

KAYSERİ'de öğretmen 44 yaşındaki Metin Efe, 3 ayrı hastanede tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren 2 çocuk annesi eşi 43 yaşındaki Türkan Efe'nin bir dizi ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Metin Efe, karın ağrısı şikayeti çeken eşini 2 özel hastane ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek, “Özel hastanedeki ilk ameliyattan 6 gün sonra eşimi Tıp Fakültesi'nde tekrar ameliyata aldılar. 38 günlük yoğun bakım süresinde eşimin tedavisinde ne gibi aşamalar oldu, eşimi neden kaybettik bilmiyoruz. Raporda da kesin bir ölüm nedeni bulunmuyor” dedi. Metin Efe hastane önünde yakınlarıyla birlikte protesto gösterisi yaparken, doktorlar iddiaları yalanladı.

Eşi Türkan Efe'yi 17 Kasım'da kaybettiğini belirten Metin Efe, Kayseri'deki Özel Sevgi ve Özel Erciyes hastanelerinin yanlış teşhis ve tedavi uyguladığını iddia etti. Eşini karın ağrısı şikayetiyle 5 Ekim'de önce Sevgi Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Efe, “Hastanede, ‘İdrar yollarında enfeksiyon var’ diyerek yanlış ilaç verdiler. 5 gün sonra eşimi dayanılmaz karın ağrısı nedeniyle bu kez acil olarak Özel Erciyes Hastanesi'ne götürdüm. Mide delinmesi teşhisiyle ameliyata aldılar. Ancak, ameliyatı yapan Dr. Halil Saraçoğlu, teşhisinin ‘akut pankreatit iltihabı’ olduğunu söyledi. 24 yıldır aynı yastığa başkoyduğum eşimi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Genel Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'ne sevk ettiler. Bana göre, Dr. Saraçoğlu, midedeki deliği görmeyip, iltihabı temizlemediği için suçludur. Danıştığım doktorlar iltihabın temizlenmesi gerektiğini söyledi” dedi.

‘DELİK VAR’ DEYİP AMELİYAT ETTİLER

Metin Efe, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde eşinin yeniden ameliyata alındığını belirterek, daha sonra ölümle sonuçlanan gelişmeleri şöyle anlattı:
“İlk ameliyattan 6 gün sonra eşimi tekrar ameliyata aldılar. Midesi dikildi ve bu süreçte iyileşme sürecine girdi. Durumu iyeye giderken, doktorunun değişmesi üzerine morali bozuldu. Hastalığı tekrar ilerledi. Yoğun bakım ünitesinin fiziksel şartları içler acısıydı. 10 hasta, kadınlı, erkekli yan yana yatıyor, zaman zaman hastalar ölüyordu. Eşim ruhen çöküntü içine girdi. Daha sonra eşimi devamlı uyutmaya başladılar. Hastanın dikişleri patlamış 8 gün sonra öğrendim. 9 gün sonra da kalbi durdu. 38 günlük yoğun bakım süresinde eşimin tedavisinde ne gibi aşamalar oldu, eşimi neden kaybettik bilmiyoruz. Raporda da kesin bir ölüm nedeni bulunmuyor.”

EYLEM YAPTI

Ev kadını olan eşi Türkan'ın ölümünden doktorların sorumlu olduğunu öne süren Metin Efe, doktorları vicdanları ile baş başa bıraktığını söyledi. Türkan Efe'nin 17 Kasım'da başlayan ve tam 36 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmesinden hastaneleri sorumlu tutan Metin Efe, yakınlarıyla birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi önünde eylem yaparak, tepkisini ortaya koydu. ‘Türkan Efe ölmedi, doktorların hatası öldürdü’ ve ‘Türkan Efe'yi yanlış teşhis öldürdü’ yazılı pankartlar taşıyan Efe Ailesi, hastane önünde “Hastana sahip çık, doktora güvenme” sloganı attı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Öte yandan, Sevgi Hastanesi Başhekimi Dr. Oktay Karacalar, Türkan Efe'nin hastanelerine karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle geldiğini söyledi. Dr. Karacalar, “Türkan Efe hastanemize geldiğinde mide ağrısı ve bulantısı vardı. Gerekli tetkikler yapılmış ve serum tedavisinin ardından iyileştiği için evine gönderilmiş. Hastanemizin herhangi bir ihmali sözkonusu değildir” diye konuştu.

Özel Erciyes Hastanesi'nin Müdürü Dr. Günay Küçük ise pankreatitin ciddi bir hastalık olduğunu vurgulayarak, “Metin Efe, iltihabın temizlenip, temizlenmeyeceğini nereden biliyor? Hastanemizde yanlış tedavi yapılmamıştır” dedi.

Gevher Nesibe Hastanesi yetkilileri ise, tedavi sürecinde herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!