Açıköğretime türban yasağı

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretime türban yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Açıköğretim Fakültesi de YÖK tarafından ‘‘türban yasağı’’ kapsamına alındı. Bu hafta sonu yapılacak sınavlar için önlem alınması talimatı veren YÖK, türbanlı öğrencilerin sınava alınmamasını istedi.

Üniversitelerdeki türban yasağının, öğrenciden hoca ve personele kadar tüm kademelerde uygulanmasını izleyen YÖK, yasak kapsamını genişletti.

YÖK, üniversiteye girişten başlayıp mezuniyet sonrası master, doktora, tıpta uzmanlık sınavlarına girmek isteyen adaylara uygulanan yasak kapsamına Açık Öğretim Fakültesi'ni de aldı.

Danıştay'ın, türbanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yasak olduğu ve bu yasağa uymayanlara en ağır disiplin cezasının uygulanabileceğini öngören kararı çerçevesinde, uygulamayı yeniden gözden geçiren YÖK'ün, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin de kapsama alınması kararı verdiği öğrenildi. Buna göre, sınavı düzenleyen Anadolu Üniversitesi'ne uyarı yapılarak, gereken önlemlerin alınması istendi.

AÇIK FOTOLU KİMLİK

6-7 Haziran'da yapılması planlanan ancak ÖSS'nin ertelenmesi nedeniyle gelecek haftaya sarkan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına da türbanlı öğrenci alınmayacak.

19-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek AÖF sınavlarına girecek öğrencilerden, yine kimlik tespitini zorlaştırmayan fotoğraflı kimlik istenecek.

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenecek sınav, Lefkoşa dahil 77 il merkezinde yapılacak. Sınavlara kılık-kıyafetle ilgili mevzuata aykırı giyim içinde bulunanlar alınmayacak.

KAYITLARA DÜZENLEME

YÖK, ayrıca, bundan sonra Açıköğretim Fakültesi'ne kayıtlar ve kayıt yenileme sırasında da türbansız fotoğraf istenmesi kararı aldı. Buna göre, 1999-2000 öğretim yılından başlamak üzere kayıtlarda, öğrencilerden ‘başı ve boynu açık gösteren, önden ve son 6 ayda çekilmiş fotoğraf’ istenecek. Bu tür fotoğraf vermeyenlerin kaydı yapılmayacak.

Yine bu çerçevede, önümüzdeki dönemden itibaren AÖF sınavlarında, söz konusu fotoğrafla hazırlanmış kimliği gösteremeyenler giremeyecek. Kimlik belgesinde türbansız fotoğraf kullanıp, türbanlı olarak girmek isteyenler de kesinlikle sınava alınmayacaklar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!