Açık Lise ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL kayıt yenilemeleri ne zamana kadar devam edecek?

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖL kayıt yenilemeleri ne zamana kadar devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2019 09:31

Açıköğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için önemli bir fırsat olan ek sınavlar 31 Ağustos ve 1 Eylül 2019 tarihleri arasında tamamlandı. Sınav telaşını geride bırakan öğrenciler şimdi AÖL ek sınav sonuçlarına odaklanmış durumda. Merak edilen bir diğer detay ise kayıt yenileme tarihleri. Peki, Açık Lise ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL kayıt yenilemeleri ne zamana kadar devam edecek?

Haberin Devamı

Eğitim hayatına AÖL'de devam eden, dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için düzenlenen AÖL ek sınavına ait sonuçların tarihi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 31 Ağustos ve 1 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen sınavın sonuçlarına yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Eğitim hayatına AÖL'de devam eden dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav düzenlendi. AÖL ek sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş yoğunluğuna göre erken ya da geç açıklanması şeklinde değişkenlik gösterebilir.

AÖL ek sınav sonuçları, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 ay içerisinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Konuya dair MEB'den bir açıklama gelmesi halinde haberimizde yer vereceğiz.

Haberin Devamı

Öte yandan AÖL ek sınavına ait soru ve cevaplar da henüz yayınlanmadı. Konuya ilişkin bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

AÖL YENİ DÖNEM KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Ancak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrenciler(Ek sınava girecek olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabilecek.

Açık Öğretim Lisesi'ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM'lerine sınav ücretini yatırmaları gerekmekte.

AÖL'DEN NASIL MEZUN OLUNUR?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!