Açık İlköğretim’li köylü kızlar tiyatrocu oldu

Güncelleme Tarihi:

Açık İlköğretim’li köylü kızlar tiyatrocu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2002 01:49

Van’ın Muradiye İlçesi’nde Yetişkin Kızlar Açık İlköğretim Merkezi bünyesinde okuma-yazma öğrenen köylü kızların oluşturduğu ‘Mavi Göl’ adlı tiyatro grubunun sahnelediği ‘Kardelen’ adlı oyun ilgiyle izlendi. Başlık parası, kan davası ve tefeciliğin işlendiği oyunda, köylü kızlar büyük alkış aldı.

Muradiye Kültür Merkezi’nde ‘Anneler Günü’ nedeniyle düzenlenen gecede, 17 kişiden oluşan tiyatro grubunun sahneye koyduğu ‘Kardelen’ oyunu, Kaymakam Emin Bilmez, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Daldelen ve 300 kadar davetli ilgiyle izledi. Öğretmen Abdülvahit Çelik’in yazıp yönettiği 2 perdelik oyunda, 2 yıl önce okuma-yazma öğrenen köylü kızlar ile gençlerin performansı beğenildi.

Köylü kızların uzun süre alkışlandığı programın açış konuşmasını yapan Açık ilköğretim Merkezi 7’nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Halime Arslan, gelecekte eğitimli anne olmayı hedeflediğini söyledi. Arslan, köylerde kızların başlık parasıyla mal gibi alınıp satılmasına karşı mücadele edeceğini ve bütün kızları bu yönde eğitip bilinçlendirmeye çalışacağını anlattı.

Kaymakam Emin Bilmez de, ‘Okuma-yazmayı öğrenip eğitim alan kızlarımız, bir kara leke olan başlık parası, kan davası gibi sorunları ortadan kaldırmak için önemli adım atmışlardır. Biz her zaman kendilerine destek olacağız’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!