Açık göbekli sanık

Güncelleme Tarihi:

Açık göbekli sanık
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 07:00

Hanım ağa lakaplı eski Yunus Güniz Akkuş önceleri renkli hayatıyla şimdi de duruşmalardaki şovlarıyla dikkati çekiyor. Önceki duruşmasına üzerinde Türk bayrağı olan bir tişörtle gelen Akkuş, bu kez de göbeği açık bir kıyafetle hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

BÄ°R GÄ°YDİĞİNÄ° BÄ°R DAHA GÄ°YMÄ°YOR... Â

Polislikten atıldıktan sonra haraç çetesi kurduğu iddiasıyla 98 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Güniz Akkuş, İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Güniz Akkuş, beyaz pantolonu, göbeğini açıkta bırakan beyaz uzun kollu tişört, beyaz peluş bolerosu ve kırmızı beyaz bilekliklerle dikkati çekti. Güniz Akkuş, ifadesinde kendisinden 1 milyon dolar haraç istediğini ileri süren eski sevgilisi Yılmaz Aydın’ı suçladı. Eski sevgilisinin psikopatlığı ve kıskançlığı nedeniyle yargılandığını iddia eden Güniz Akkuş, daha önceki ifadelerinde de, "Yılmaz Aydın ayrılmamızın ardından beni tehdit etti. Peşimi bırakması için arayarak 1 milyon dolar para istedim. Amacım ’bu kız çıldırmış’ deyip benden ayrılmasını sağlamaktı" demişti.

Haberin Devamı

GÃœNÄ°Z AKKUÅž KÄ°MDÄ°R      Â

Güniz Akkuş, 15 yaşına kadar ailesiyle Almanya'da yaşadı. Tatil için geldiği Antalya'da gördüğü motorlu polis ekipleri Yunuslar'a hayran kalan Akkuş, polis olmaya karar verdi. Almanya'daki arkadaş çevresinden hoşlanmayan ailesi, Türkiye'ye gelerek polis olmasına razı oldu.

Arkadaşları tarafından hızlı atak ve başına buyruk biri olarak tanımlanan Akkuş, takıştığı amirinin açtırdığı soruşturmanın ardından Kilis'e sürgün edildi. Daha sonra aynı amiri tehdit ettiği için meslekten ihraç edildi.

 

Akkuş, görevden ihraç edildikten sonra İstanbul'a döndü. Suç dünyasını yakından tanıyan 28 yaşındaki Akkuş, burada 20 kişilik bir haraç çetesi kurdu. Borsacı sevgilisiyle Polat Tower Residance'de 2 bin 500 dolara kiraladığı dairede yaşamaya başladı. İstanbul'un eğlence mekânlarında kendini Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri olarak tanıtıp haraç isteyen "Hanım ağa" önce Etiler bölgesindeki küçük barları hedef seçti. Zamanla sosyetenin takıldığı ünlü mekânları da haraca bağladı. Son olarak Reina'yı hedef seçince yakalandı.

        Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!