Acı haberi annesine söyleyemediler

Güncelleme Tarihi:

Acı haberi annesine söyleyemediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 00:00

Haberin Devamı

Şehitin ağabeyi 32 yaşındaki Ramazan Aygör, vatan için canlarının feda olduğunu belirterek, “Allah’tan geldik Allah’a döneceğiz. Şehidimizle gurur duyuyoruz” dedi. Er Muhammet Aygör’ün Selçuklu’daki evine giden askerler, 65 yaşındaki Cemile Aygör’e oğlunun şehit olduğu haberini rahatsızlığı nedeniyle veremedi. Eşi de 9 yıl önce vefat eden anne Aygör, acı haberi yakınlarından aldı; ardından da sağlık durumunun daha da kötüye gitme ihtimaline karşın ambulansla tedbir amacıyla askeri hastaneye kaldırıldı.

TERHİSİNE 2,5 AY KALA ŞEHİT OLDU / WEB TV

Yakınları, 9 kardeş olan ve terhisine 2,5 ay kala şehit düştüğü öğrenilen Muhammet Aygör’ün askere gitmeden önce bir asansörcüde ağabeyi ile birlikte işçi olarak çalıştığını anlattı. Şehit erin ablası 40 yaşındaki Ümmühan Arpacı da “Kör kurşunlarla sessizce arkadan vurdular. Evin körpesiydi. Ciğerimiz yandı” dedi.

Biz seni böyle mi gönderdik?

Muhammet Aygör’ün cenazesi, dün Elazığ 8’inci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından Konya’ya gönderildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önüne indirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sızma Beldesi Meydanı’nda düzenlenen törene 3 bine yakın kişi katıldı. Şehidin ablası Ümmühan Arpacı “Muhammedim, yiğidim. Biz seni böyle mi gönderdik?” diye tabuta sarılarak ağladı. Şehit er Muhammet Aygör’ün cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Sızma Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!