Acemilere kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Acemilere kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 22:23

Askerlerin zehirlenmesiyle ilgili ikinci kez gündeme gelen Manisa’daki Albay Arif Seyhun Kışlası’na en az bir dönem acemi er alınmayacak. Bu sürenin uzayabileceğini belirten Manisa Valisi Hasan Güvençer, mutfağın yenileneceğini söyledi.

Haberin Devamı

MANİSA’da meydana gelen 4 zehirlenmenin ikisi 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşandı. 23 Mayıs’taki ilk vakada 1047 asker etkilenirken, 17 Haziran akşamı ise 731 asker rahatsızlandı. Bu askerlerden 8’inin tedavisi hastanelerde sürüyor. Zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar ise devam ediyor. Sözleşmesi feshedilen Rota Yemekçilik AŞ’ye yönelik operasyonda gözaltı sayısı 24’e yükseldi.

ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Manisa Valisi Hasan Güvençer, kışlada bundan sonraki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Vali Güvençer şunları söyledi:
“Şu anda eğitim gören acemi askerler cuma günü yemin edecekler. Dağıtım birliklerine gönderilecekler. Şimdilik en az bir dönem, belki bu uzayabilir, yeni acemi er sevkıyatı yapılmayacak. Mutfak teşkilatının yeniden hazırlanması, tercih edilecek yöntemle hazırlıkların tamamlanması için böyle bir zamana ihtiyaç var.”

Haberin Devamı

SUDA KİRLİLİĞE RASTLANMADI

İlk tespitlerde, su kaynaklarında bir kirliliğe rastlanmadığını kaydeden Vali Güvençer, “Her türlü ihtimal değerlendiriliyor. Yeniden sulara bakılacak ama ilk numunelerde şimdilik olumsuz bir durum yok. Bütün ihtimaller idari açıdan, tıbbi ve teknik açıdan gündeme geldi” diye bilgi verdi.
Güvençer, zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ASILSIZ İDDİALARA SORUŞTURMA

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de sosyal medyada zehirlenen askerlerden 3’ünün öldüğü yönünde paylaşımlar yapıldığını, bunların asılsız olduğunu, kasıtlı yapılan bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Acemilere kapatıldı

Genelkurmay heyeti inceleme yapıyor

ZEHİRLENME olayıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri de ayrı iç soruşturmasına başladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği üst düzey askeri heyet, erlerin tedavi gördükleri hastaneleri ziyaret etti. Burada erlerle konuşan heyettekiler,
ayrıca hastane yöneticilerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Askeri heyetin hazırlayacakları raporları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilgili birimlerine iletecekleri ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!