'Acaristanbul'a gücü yetmeyenler Kur'an kursunu yıktılar'

Güncelleme Tarihi:

Acaristanbula gücü yetmeyenler Kuran kursunu yıktılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 13:25

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, “Acaristanbul'a ve Büyük Kulüp'e gücü yetmeyenler Kur'an kursunu yıktılar” dedi.

Haberin Devamı

Yülek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla dün yıkımına başlanan Büyük Piyale Kur'an Kursu binasının 48 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Yıkımın hukuksuz olarak gerçekleştirildiğini savunan Yülek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı bulunmasına rağmen yıkıma devam etmiştir” dedi.

Kur'an kursu binasının yapıldığı günden bu yana geçen süreçte 10'dan fazla hükümetin iş başına geldiğini belirten Yülek, şöyle konuştu:

“Hiçbir parti, hiçbir iktidar bu kursu kapatmadı. 1960'tan bu yana 4 tane darbe oldu. 28 Şubat'ta on binlerce Kur'an kursu kapatılırken burası kapatılmadı ama maalesef AKP iktidarı döneminde yıkıldı.

Haberin Devamı

Acaristanbul ve Büyük Kulüp'ün yıkılmasına dair mahkeme kararı olmasına rağmen yıkılmıyor. Acaristanbul'a ve Büyük Kulüp'e gücü yetmeyenler Kur'an kursunu yıktılar. Akdamar Ermeni Kilisesi onarılıyor. Dinler Bahçesi açılıyor. Dinler arası diyalogdan bahsediliyor. Acaba bu yıkım Dinler arası diyaloğa verilen bir diyet midir? Diğer dinlere mensup olanlara hoş görünme çabası mıdır?”

Yülek, yıkılan yerlerin aynısının yapılıp Kur'an kursu yetkililerine teslim edilmesini istedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!