Acar:Görevime devam ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Acar:Görevime devam ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 09:48

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Mine Acar, kararnamesinin iade edildiğini üzülerek öğrendiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız kararnamemi sadece 'uygun değildir' gerekçesiyle iade etmiştir. Herhangi bir hukuksal ve yasal gerekçe bildirilmediği için Sayın Atilla Koç'un talimatıyla 5 aydır sürdürdüğüm Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili görevime devam etmekteyim” dedi.

Haberin Devamı

Kararnamesinin iptalini “Cumhurbaşkanımızın taktiridir” şeklinde yorumlayan Acar, göreve başladığı  günlerde “konservatuar mezunu ve oyuncu” olmayışının  tartışıldığını ifade ederek, üniversitede dört yıl tiyatro eğitimi gördüğünü söyledi.

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde kapsamlı tiyatro eğitimi aldığını belirten Acar, tiyatro yönetimi dersi de okuduğunu, 12 yıldan bu yana çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak tiyatro dersleri verdiğini kaydetti. Acar, tiyatroda idareci olmak için tiyatro sanatını iyi bilmenin ve  sahneyi, devlet tiyatrolarının yapısını tanımanın önemli olduğunu ifade etti. Mine Acar, “Kaldı ki bu kurumda dramaturg, baş dramaturg, reji asistanlığı, hatta rejisör olarak görev yaptım. Zaten dünya tiyatrolarına baktığımızda genel müdürlerin ve genel sanat yönetmenlerinin en az yüzde 70'inin dramaturg ya da dramaturg kökenli olduğunu görmekteyiz. 1980'li yıllarda sayın Turgut Özakman'ın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmasıyla Devlet Tiyatrosu'nda da oyuncu genel müdür geleneği değişmiştir” dedi.
  
“GÖREVİME DEVAM EDİYORUM”
  
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kararnamesini sadece “uygun değildir” gerekçesiyle iade ettiğini ifade eden Acar, herhangi bir hukuksal ve yasal gerekçe bildirilmediği için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un talimatıyla 5 aydan bu yana sürdürdüğü Devlet tiyatroları Genel Müdür Vekili görevine devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mine Acar, Devlet Tiyatrolarında yaşanan kaosa rağmen idari görevlerinden istifa edenlerin yerine yeni atamalar yapıldığını hatırlatarak, sezonun başarıyla açıldığını ve 12 yerleşik bölgede 34 sahnede oyunların sergilendiğini, yeni oyunların art arda prömiyer yaptığını, 81 ilde turnelerin aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Acar, uzun zamandır ilk kez seyirci oranlarının yüzde yüze ulaştığını belirterek, 4.5 ay gibi, kısa bir süre içerisinde Devlet Tiyatrosu'na yeni sahneler kazandırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!