Abladan böbrek umudu hüsranla sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Abladan böbrek umudu hüsranla sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 11:18

15 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 50 yaşındaki kızkardeşi Emine Gün'e böbreğinden birini vermek için Fransa’dan gelen abla Fadime Özcan, nakil için hastaneye yattıktan sonra, kurulda bulunan doktorlardan birinin operasyonda risk görmesi üzerine ameliyattan vazgeçti.

Haberin Devamı

Sağlığına kavuşacağı saatleri beklerken şoke olan Emine Gün, kadavradan kendisine nakil yapması için tekrar sıraya girdi. Yalova’da yaşayan ve 15 yıldır böbrek yetmezliği çeken Emine Gün'e, rahatsızlığının artması üzerine doktorlar geçen Mart ayında böbrek naklinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. 3 çocuk annesi Emine Gün, bunun üzerine Fransa’nın Bordeaux kentinde yaşayan ablası Fadime Özcan’ı arayarak destek istedi.

Kardeşinin böbreğe ihtiyaç duyduğunu öğrenince üzülen Fadime Özcan, dokuların tutması halinde böbreğinin birini vermek üzere, çalıştığı engellilere özel eğitim veren okuldan izin alıp uçağa binerek İstanbul’a geldi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan tahlillerde Fadime Özcan’ın nakil için tüm dokuları tuttu. Fadime Özcan’dan istenilen ve sadece İstanbul ve Ankara’da bulunan mide için çekilmesi gereken ultrasonlu endoskopi için en az üç hafta sonraya gün verilince, Fadime Özcan Fransa’ya giderek istenen tahlilleri daha kısa sürede yaptırdı.

Bir doktorun sözü vazgeçirtti

Haberin Devamı

Geçen hafta Bursa’ya abla ile kızkardeşi, hastanede son kez kontrolden geçti. Dört doktordan üçü ameliyat için ‘olur’ verirken, bir doktor Özcan’ın karaciğerindeki rahatsızlık nedeniyle olumsuz görüş belirterek, “İstersen verebilirsin. Karar senin” dedi. Bunun üzeri Fadime Özcan böbreğini vermekten vazgeçti.

Tüm umudunu bağladığı ablasından olumsuz yanıt alınca şok olan Emine Gün, “Keşke dokularımız tutmasaydı. Böbreğe kavuşacağım günü beklerken hayal kırıklığına uğradım. Psikolojik destek almaya başladım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Şimdi hastaneye tekrar başvuruda bulunup bu kez kadavradan böbrek nakli için bekleyeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!