Abla kardeş komedisi

Güncelleme Tarihi:

Abla kardeş komedisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Huyu suyu birbirinden farklı iki kız kardeşin çekişmesi üzerine kurulu olan ‘‘Senden Nefret Etmemin On Sebebi’’, büyük ölçüde Shakespeare'in ‘‘Hırçın Kız’’ adlı oyunundan esinlenmiş bir gençlik komedisi.

Bu hafta gösterime giren yeni filmlerden biri de ‘‘Senden Nefret Etmemin On Sebebi’’ (10 Things I Hate About You). Bir gençlik komedisi olan filmin yönetmenliğini Gil Junger yapmış. Junger’in ilk yönetmenlik denemesi olan ‘‘Senden Nefret Etmemin On Sebebi’’nde, iki kız kardeş arasındaki ilginç ilişki konu ediliyor: Abla Kat (Julia Stiles) uyumsuz, sert ve alaycı bir mizaha sahip olduğu için okuldaki tüm erkekler ondan kaçar. Kız kardeşi Bianca (Larisa Oleynik) ise okulun en güzel kızıdır. Ancak, babalarının (Larry Miller) koyduğu bir kurala göre, Bianca'nın bir erkek ile çıkabilmesi için önce ablası Kat'in bir flört bulması gerekmektedir. Durum böyle olunca Bianca'nın müstakbel erkek arkadaşı Joey (Andrew Keegan) devreye girer ve Kat için bir talip bulur.

Senaryosunu Karen McCullah ve Kristen Smith'in yazdığı ‘‘Senden Nefret Etmemin On Sebebi’’, büyük ölçüde Shakespeare'in ‘‘Hırçın Kız’’ adlı oyunundan esinlenmiş. İki kız kardeşin isimlerinden (Katarina ve Bianca) ve soyadlarından (Stratford - Shakespeare'in doğum yeri) tutun da, gittikleri okulun ismine (Padua - 'Hırçın Kız' oyununun geçtiği şehir) varana kadar Shakespeare'e ve ‘‘Hırçın Kız’’a göndermeler yapan filmle ilgili olarak yönetmen Gil Junger şunları söylüyor: ‘‘Çok bilinen tipik lise komedilerinden bir yenisini de ben çekmek istemiyordum. Gönlüm romantik bir aşk öyküsünden yanaydı. Ajansımın zorlamasıyla senaryo taslağını okuduğumda çok sevdim. En başta da öyküsünün derinliği beni şaşırttı. Gerçek anlamda bir romantik aşk öyküsü olmasının yanı sıra olay örgüsü çok iyi kurulmuştu. Gülmece unsuru da doğrudan doğruya karakterlerin kendilerinden kaynağını alıyordu.’’

Gençlere ‘kendinize özgü fikirleriniz olsun, özgün olun ve olduğunuz gibi davranın’’ mesajını gönderen ‘‘Senden Nefret Etmemin On Sebebi’’ eğlenceli bir seyirlik.

SENDEN NEFRET ETMEMİN ON SEBEBİ

10 THINGS I HATE ABOUT YOU

Yönetmen: Gil Junger

Senaryo: Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith

Görüntü: Mark Irwin

Müzik: Richard Gibbs

Oyuncular: Julia Stiles (Kat Stratford), Heath Ledger (Patrick Verona), Larisa Oleynik (Bianca Stratford), Andrew Keegan (Joey Donner), Joseph-Gordon Levitt (Cameron), David Krumholtz (Michael Eckman), Susan May Pratt (Mandella)...

1999 ABD yapımı, 98 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!