Abimi hiç affetmedim

Güncelleme Tarihi:

Abimi hiç affetmedim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü balık lokantası Urcan'ın sahiplerinden Piri Birol Elmas New York'ta

Türkiye'nin en ünlü ve en eski balık lokantalarından Sarıyer'deki Urcan'ın sahipleri Uğurcan Elmas ile Piri Birol Elmas kardeşler birbirlerini bir daha görmemek için iki ayrı kıtaya kaçtılar. Uğurcan Elmas, Avustralya'nın Sydney kentinde dönercilik yaparken Piri Birol Elmas, New York'ta balık lokantası işletiyor. Birol Elmas, ağbisini affetmediğini, adamlarının tehditleri nedeniyle Türkiye'ye dönemediğini belirtti

Beş yıl öncesine kadar Sarıyer'deki ‘‘Urcan Fish Restaurant’’ denilince, insanın aklına lezzet, seçkinlik ve keyifli anlar gelirdi. Öyle ki Urcan'ın şöhreti yurtdışına bile taşmıştı. İstanbul'u ziyaret eden turistler, devlet başkanından film yıldızına kadar, bütün ünlü isimler, Urcan'a mutlaka uğrarlardı. Restoranın sahibi olan iki kardeş arasındaki paylaşım kavgası, 1995 yılında kanlı bir hesaplaşmaya dönüştü. Ağabey Uğurcan Elmas, kardeşi Piri Birol Elmas'ı tabancayla yaraladı. Daha sonra iki kardeş de kayıplara karıştı.

Ağabey Uğurcan Elmas, geçtiğimiz günlerde Olimpiyatlar nedeniyle Avustralya'ya giden Türk gazeteciler tarafından bulundu. Uğurcan Elmas Sydney'de Urcan Et Lokantası'nı işletiyordu.

Uğurcan'ın 3 kurşunla yaraladığı kardeşi Piri Birol Elmas'ı ise New York'ta Hürriyet buldu. Piri Birol Elmas, New York'ta açtığı ‘‘Piri's Grill’’ isimli balık lokantasını işletiyor. Amerikalı müşterilerle dolup taşan ‘‘Piri's Grill’’ balık lokantası, bugün New York'un tanınmış bir lokantası. Gazetelerde hakkında hayli övücü eleştiriler yayınlanıyor.

Uğurcan Elmas kardeşini vurmak suçundan İnterpol'ce kırmızı bültenle arandığı için Türkiye'ye gelemiyor. Amerika'daki kardeşi Piri Birol Elmas ise ağabeyinin adamlarının tehditlerinden korktuğu için Türkiye'ye dönemiyor. Piri Birol Elmas, ağabeyinin geçtiğimiz günlerde bir gazetede kendisi hakkında söylediği sözlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

‘‘Ben onu affetmedim. O beni öldürmeye kalktı ve ailemi tehdit etti. Can derdine düşerek buralara kadar geldim. Umarım Türkiye'ye gelmez ve karşılaşmayız. Kendisi dünyanın bir ucunda, ben bir ucundayım; ama hálá benimle uğraşıyor.’’

URCAN’IN TARİHİ

Urcan Balık Lokantası'nı 1943 yılında Sürmeneli balıkçı Mahmut Elmas kurdu. Ama lokantanın ünü, zamanla Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası düzeyde bir ‘‘lezzet tapınağı’’ haline geldi. Lokantaya İstanbul'a gelen birçok ünlü isim de uğruyordu. Eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar, Kenan Evren, Süleyman Demirel, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand, Arjantin Devlet Başkanı Carlos Menem, Almanya Başbakanı Helmut Kohl, balenin efsane ismi Rudolf Nureyev, Hollywood'un ünlü isimleri Sean Connery, Burt Lanhester, marlon Brando, Vanessa Redgrave, Mirrelle Mathieu, lokantanın şeref defterindeki isimlerden yalnızca birkaçı. Lokantadaki kavga beş yıl önce patlak verdi. Lokantanın sahipleri Uğurcan Elmas ve Piri Birol Elmas kardeşler, hisse paylaşımı nedeniyle birbirine düştü. Bir akşam lokantanın bahçesinde tartışan iki kardeşten Uğurcan Elmas, kardeşi Piri Birol Elmas'ı 3 kurşunla yaraladı. Uğurcan Elmas, hakkında, kardeşini öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme sürerken hem Uğurcan, lokantayı Sarıyer Belediyesi'ne bağışlayarak kayıplara karıştı. Polis, Uğurcan Elmas'ın yakalanması için kırmızı bülten çıkarttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!