Abhazya seçiminde sandık tartışması

Güncelleme Tarihi:

Abhazya seçiminde sandık tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 13:49

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimleri için İstanbul’da da seçim sandığı açıldı.

Haberin Devamı

Kadıköy’deki Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği’nde sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemine polis müdahale etti.

Yaklaşık 110 Abhazya vatandaşının oy kullanmasından sonra öğlene doğru İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri seçim merkezine gelerek, seçimlerin yapılamayacağını ve mahkeme kararı ile sandıklara el konulacağını belirtti.

Abhazya seçiminde sandık tartışması


Seçim merkezinde bulunan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, müdahalenin yasal olmadığını ifade ederek, sandığı kucağına alarak polislerden korudu.

Abhazya seçiminde sandık tartışması


Polis ile Özkoç arasında sandık mücadelesi sürerken seçimde oy kullanmak için gelen 600’den fazla Abhazya vatandaşı ve onlara destek vermek üzere gelen bine yakın vatandaş da halen seçim merkezinin önünde bekledi.

Haberin Devamı

Yeniden sandık kuruldu

Abhazların alkışlarla protesto eylemi başlatması üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi geldi. Oy kullanılan sandık daha sonra, polis ekiplerince alınarak İskele Polis Merkezi'ne götürüldü.

Öte yandan, polis ekiplerinin federasyon binasından ayrılmasının ardından tekrar sandık kuran Abhazlar, yeniden oy kullanma işlemine başladı. İlk oyu da CHP Sakarya Milletvekili Özkoç kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!