ABD'nin yeni "Geceyarısı Ekspresi"

Güncelleme Tarihi:

ABDnin yeni Geceyarısı Ekspresi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 13:08

Ev arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle İtalya'da dört yıl hapis yatan ABD'li üniversite öğrencisi Amanda Knox'un cezaevinde yaşadıkları ABD'de gündemin ilk maddesine oturdu.

Haberin Devamı

Knox'un cezaevinde cinsel tacize uğradığı öne sürülürken, İtalya için ABD'nin yeni "Geceyarısı Ekspresi" olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Alan Parker'ın çektiği 1978 yapımı "Geceyarısı Ekspresi" Türkiye'nin imajının uzun yıllar boyunca olumsuz algılanmasına neden olmuştu.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Knox, cezaevinde kaldığı süre zarfında birçok defa cinsel tacize uğradı.

"AIDS'LİSİN" DİYE KANDIRDILAR

Seattle kentinden eğitim için geldiği İtalya’da, oda arkadaşı İngiliz Meredith Kercher’ı öldürmekten 2009 yılında suçlu bulunan ancak bir yıl süren temyiz davasının sonunda özgürlüğüne kavuşan 26 yaşındaki Knox'un cezaevi hayatıyla ilgili yeni detaylar basına sızmaya başladı.

AMANDA ÜLKESİNE DÖNDÜĞÜNDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / FOTO GALERİ

ABC News'in haberine göre, Knox tutuklandıktan kısa bir süre sonra, cezaevi görevlileri genç kadını yapılan sağlık testlerinde HIV virüsü taşıdığı sonucuna ulaşıldığını söyleyerek kandırdı.

Haberin Devamı

Knox'tan birlikte olduğu erkeklerin listesini isteyen görevlilerin, bu listeyi daha sonra bulvar gazetelerine verdiği belirtildi.

Knox'un o dönem yaşadıklarını, günlüğüne, "Hayır! Lütfen bunun doğru olmadığını söyleyin. Ölmek istemiyorum" diye yazarak ifade ettiği bildirildi.

SÖZLÜ TACİZ

Habere göre, cezaevi kurallarınca yasak olmasına rağmen Knox'un hücresine giren bir erkek gardiyan Knox'a sözlü olarak cinsel tacizde bulundu.

Bir başka olayda ise üst düzey bir hapishane yetkilisinin Knox'u bir gece odasına çağırttırarak, seks hakkında konuşmak istediği öne sürüldü.

ABC News'a konuşan Amanda'nın kız kardeşi Deanna da ablasının maruz kaldığı muameleyi kendi gözleriyle gördüğünü söyledi.

Deanna, "Ablamı ziyaret etmek için Perugia'daki cezaevine gittiğimde, tam önümde bir yazı vardı. Hemen kolumla üstünü kapattım. 'Amanda bir kaltaktır' yazıyordu" dedi.

"SUÇ MAHKEMENİN"

Knox davasını başından beri yakından takip eden Vanity Fair'den Judy Bachrach, Amanda'nın cezaevinde cinsel tacize uğramasından İtalyan mahkemelerini sorumlu tuttu.

Bacrach, "İtalyan mahkemeleri daha ilk duruşmadan Amanda'nın cinsel hayatını o kadar çok odak noktası yaptı ki, böyle olması kaçınılmazdı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ABC News hukuk uzmanı Dan Abrams, Knox'un söz konusu olaylardan ötürü dava açabileceğini ancak bunun için İtalya'ya dönmesi gerektiğini belirtti.

Hapis günlerinde güzelliğiyle basının ilgi odağı olan, hakkında kitaplar yazılan ve filmi çekilen Knox, cezaevinden salıverildikten sonra ilk kez dün kamuoyunun karşısına çıktı. Alışveriş için dışarı çıkan Knox'un marketten diş macunu ve çikolata aldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!