ABD'nin en büyük yolsuzluk davası başladı

Güncelleme Tarihi:

ABDnin en büyük yolsuzluk davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 08:02

ABD'nin yakın tarihindeki en büyük yolsuzluk skandalına adı karışan Enron şirketinin üst düzeydeki iki yöneticisinin yargılanmasına Teksas eyaletinin Houston kentinde başlandı.

Haberin Devamı

Davanın ilk gününde, Enron'un bir ve iki numaralı yöneticileri olan Ken Lay ve Jefrrey Skilling'in kaderini belirleyecek olan 12 kişilik jüri seçildi. Yargılamanın yaklaşık dört ay sürmesi bekleniyor. 2001 yılında patlak veren enerji şirketi Enron'la ilgili skandalda Lay ve Skilling, o dönemde aslında batmak üzere olan firmanın kağıtlarında büyük ölçüde usulsüzlük yaparak şirketi çok karlı gibi göstermek ve tam bu sırada hisselerini satarak büyük karlar sağlamakla suçlanıyor.

Şirketin bazı başka üst düzey yetkilileri, skandaldaki paylarını itiraf ederek yargıyla işbirliği kararı almıştı. Bu kişilerin, davada Lay ve Skilling aleyhine tanıklık yapmaları bekleniyor. Enron, battığı sırada ABD'nin 7'nci büyük şirketi konumundaydı. Lay ve Skilling, milyarlarca dolarlık servetle ayrıldıklarında şirketin binlerce çalışanı işsiz ve her türlü maddi haktan mahrum kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!