ABD'li Yüzbaşı: Hasanı için canımı verirdim

Güncelleme Tarihi:

ABDli Yüzbaşı: Hasanı için canımı verirdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 12:46

ADANA’da otomobiliyle giderken yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne, kendisiyle birlikte bir kişinin de yaralanmasına neden olan İncirlik Üssü’nde görevli ABD’li yüzbaşı 32 yaşındaki Sean Richard Lovest, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Haberin Devamı

İncirlik Üssü’ndeki 39’uncu Kanat Komutanlığı’nda görev yapan yüzbaşı Sean Richard Lovest, 6 Temmuz’da Adana kent merkezinde bir lokantada yemek yiyip alkol aldıktan sonra 01 TF 213 plakalı otomobiliyle üsse dönerken, İncirlik beldesi yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybetti. ABD’linin kullandığı otomobil, bariyerlere çarpıp diğer yola geçerek karşı yönden gelen 01 NV 109 plakalı otomobile çarptı. Otomobildeki 31 yaşındaki Hasan Yetiş öldü, sürücü 27 yaşındaki Turgay Köksal ile ABD’li yüzbaşı yaralandı.

Kazada 8’de 8 kusurlu bulunmasına karşın ABD’li yetkililerin mahkemeye verdiği taahhütname ile serbest bırakılan Lovest, Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Bilinçli taksirle öldürme ve yaralama’ suçundan tutuksuz yargılanmaya başladı. Ölen Yetiş’in ağabeyi 42 yaşındaki Yusuf Yetiş ile ablası 37 yaşındaki Emine Sarıkafa’nın da katıldığı duruşmada ABD’li Lovest, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında kazadan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“KURTARMAK İÇİN SUNİ TENEFÜS YAPTIM”

Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Lovest, kazada ölen Yetiş’i yaşatmak için ambulans gelene kadar ilk yardımı kendisinin yaptığını belirterek kendisini şöyle savundu:

“Olay tarihinde annem kadar yakın gördüğüm İncirlik’te oturan bir bayan beni aradı aç ve hasta olduğunu söyledi. Otomobilimle Adana’ya gidip bir lokantada yedim, onun için de yemek hazırlattım. 2 tane de bira içtikten sonra dönüşe geçtim. Olay yerine geldiğimde yolun sağından gidiyordum. Yolun solundan giden bir otobüs aniden şerit değiştirerek önüme geçti. Uyarılarda bulundum. Araç önümde hareketine devam edince çarptım. Başka birilerine çarpmamak amacıyla sol tarafa geçmek için direksiyonu kırdım. Aracım karşı şeride geçti. Araçtan çıkamadım. Başka bir araç benim aracıma çarptı. Ayaklarım kırılmıştı. Arka kapıdan dışarı çıktım. Sürünerek diğer arabaya gittim. Etraftan gelenler otomobilin içindeki iki kişiyi çıkartıp asfalta yatırdılar. İlk yardım eğitimi aldığım için Hasan’ı kontrol ettim. Şuuru kapalıydı, nabzı çok az atıyordu. Ona suni teneffüs yapmaya başladım. Ambulans gelinceye kadar devam ettim. Bizi hastaneye götürdüler. Kazadan dolayı çok üzgünüm. Hasan’ın ailesinden ve yaralanandan özür diliyorum. Eğer Hasan’ı tekrar yaşatmak mümkün olsa idi bunun için kendi hayatımı verebilirim.”

Haberin Devamı

ABD’li sanık Lovest, yurtdışına kaçacağı iddiaları üzerine ise, “Ben Hasan ve ailesine yardım etmek için Türkiye’de kalmak üzere birliğime de müracaat ettim. Yurtdışına gideceğim iddiaları doğru değil” dedi.

Ölen Yetiş’in ağabeyi ile ablası, kardeşleri Hasan’ın Irak’ta işçi olarak çalıştığını, izinli Adana’ya geldiğini belirterek, “ABD’li sanıktan şikayetçiyiz. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

ABD’li sanık Lovest’in kaçma ihtimali bulunmadığından tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar veren mahkeme heyeti, kazada yaralanan Köksal’ın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!