ABD'li vekil: Kumlara dökülen kanlar bakanların Gucci ayakkabılarını lekeleyecek

Güncelleme Tarihi:

ABDli vekil: Kumlara dökülen kanlar bakanların Gucci ayakkabılarını lekeleyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 13:25

ABD’li Cumhuriyetçi milletvekilleri, İranlı hükümet karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü’nün terörist gruplar listesinden çıkarılması teklifini Obama yönetimine sundu.

Haberin Devamı

Milletvekilleri örgütün terör listesinden çıkarılmasının yanı sıra, Irak’ta bulunan Eşref Kampı’nda yaşayan 3 bin 400 Halkın Mücahitleri üyesinin başka bir yere taşınması konusunda ABD’nin daha aktif olmasını istedi.

 

Halkın Mücahitleri, 2009 yılında Avrupa Birliği'nin terör listesinden çıkarılmıştı.

 

New York Times’ın haberine göre, ABD’li milletvekilleri, Irak güvenlik güçlerinin kısa bir süre önce kampa düzenlediği iki operasyonda onlarca örgüt üyesinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, Irak’ın İran’la yakın ilişkilerinin kampta yaşayanların hayatını tehlikeye attığını savundu.

 

Haberin Devamı

Vekiller, Obama yönetiminin ABD askerleri bu yıl sonunda Irak’tan çekilmeden önce, kamp sakinlerinin güvenliğini sağlamasını talep etti.

 

"KUMDAKİ KAN GUCCİLERİNDE LEKE BIRAKACAK"

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili üyelerinden Dana Rohrabacher, böyle garantiler sağlanmadığı takdirde, bütün kampın Irak güçlerinin kıyımlarıyla karşı karşıya kalma tehlikesi altında olduğunu belirterek, “kumlara dökülen kanların, Dışişleri Bakanlığı’ndakilerin Gucci ayakkabıları üzerinde leke bırakacağını” söyledi.

 

ABD’nin bu konuyla ilgili incelemeler yapmak üzere kısa bir süre önce bölge gönderdiği özel temsilcisi Daniel Fried ise diplomatların Irak yönetimini Birleşmiş Milletler’in kampta yaşayanları başka bir yere gönderene kadar kampı açık tutmaya ikna etmeye çalıştığını belirtti.

 

"KONUYU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Fried, Dışişleri Bakanlığı’nın Halkın Mücahitleri Örgütü’nün terör listesinden çıkarılmasını konusunu da değerlendirdiğini ifade ederek, milletvekillerine 1970’lerde örgütün altı ABD’liye suikastlar ve İran’daki Amerikan şirketlerine bombalı saldırılar düzenlediğini hatırlattı.

 

Haberin Devamı

ABD’li diplomat, Halkın Mücahitleri liderlerine de sorunu barışçıl yollardan çözmeleri çağrısı yaptı.

 

İSRAİL'İN MAŞASI MI?

Halkın Mücahitleri Örgütü son olarak İran’ın uzun menzilli Şahab-3 füzelerinin havaya uçurulduğu ve füzelerin yaratıcısı General Hasam Mukaddim’in öldüğü saldırıyla ilgili olarak gündeme gelmişti.

 

ABD’li bir blog yazarı, İsrailli bir kaynaktan, patlamayı Halkın Mücahitleri Örgütü aracılığıyla Mossad’ın gerçekleştirdiğini öğrendiğini iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!