ABD'li gönüllüler Umutevi'ni boyadı

Güncelleme Tarihi:

ABDli gönüllüler Umutevini boyadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'daki görevine ara verip 5 günlüğüne Antalya'ya gelen uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'te görev yapan ABD'li askerler, sokak çocuklarının barındığı Umutevi'ni boyadı.

Yaklaşık 1 aydır Adriyatik'te bulunan ve NATO'nun Yugoslavya harekátında kilit görev üstlenen uçak gemisinin 5 günlüğüne Antalya'ya gelmesi turistik kenti hareketlendirdi. Gemide görev yapan 4 bin 700 asker, eğlenmek ve alışveriş yapmak için kenti doldururken, bir üsteğmen ve 15 askerden oluşan 16 kişilik gönüllü grubu sokak çocuklarının barındığı Umutevi'ni boyadı ve bahçesini düzenledi.

Gönüllüler grubunun başında yer alan Üsteğmen Cameron Fish, Antalya'ya gelmeden, daha önce bu limana uğrayan gemilerin seyir defterlerine düştükleri notları incelediklerini ve kentte sokak çocuklarının barındığı bir yer olduğunu öğrendiklerini söyledi. Üsteğmen Fish, ‘‘Karaya ayak basar basmaz Umutevi'ne geldik ve yapabileceğimiz birşey olup olmadığını sorduk. Binalarının boyaya ihtiyacı olduğunu söylediler. Biz de kolları sıvadık ve kısa sürede bu sorunu çözümledik. Buradaki arkadaşlarımız bu işi yaparken yorgunluk değil zevk duydular’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!