ABD'den Sofyalı fakirlere bayram yardımı

Güncelleme Tarihi:

ABDden Sofyalı fakirlere bayram yardımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

BULGARİSTAN

Müslümanlar, komünizmin yıkılmasından bu yana sekizinci kez Kurban Bayramı'nı özgürce kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Bayram namazından sonra komünizm döneminde uygulanan baskılar sırasında hayatını kaybedenlerin ruhlarına dualar okundu, kurbanlar kesildi, dost ve akrabalar ziyaret edildi. Bulgaristan Başmüftülüğü'nün bayram mesajında, ‘Bir daha o günlere dönmek istemiyoruz’ denildi. Öte yandan, ABD'nin Sofya Büyükelçiliği'nin, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde fakir ailelere bayram yardımı yapması dikkat çekti.

ENDONEZYA

Kurban Bayramı'nı iple çeken ve başkent Jakarta'ya akın eden çobanlar, kurban satışlarında tam bir hayal kırıklığına uğradılar. Geçen yıla kıyasla kurbanların yüzde 40 zamlandığı ve kesimlerde hayli cömert olan devlet dairelerinin bile tek bir kurbanla yetinmesi satışları etkiledi. Müslüman nüfusun 202 milyon olduğu Endonezya'da bayram şenlikleri de sönük geçti.

BANGLADEŞ

Sabah erkenden sokaklara dökülen Bangladeş halkı otobüs terminallerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Şehirlerarası ulaşım araçlarında ancak karaborsa bilet bulunabildi. Kurbanları taşıyanlar trafiği 10 saat kilitledi ve polis, kentlerde güvenlik denetimlerini sıkılaştırdı.

MALEZYA

Başbakan Mahathir Muhammed bayram mesajında globalleşme ve serbest pazarın ulusal kimliği tehdit ettiğine dikkat çekip, ‘‘Dış tehditlerden kurtulmuş değiliz. Ancak egemenliğimizi koruyabildiğimiz için minnettar olmalıyız. İslam'ın gereği olan kurbanı uygulama zamanıdır. Dinimizi, ırkımızı ve ülkemizi korumak için kurban geleneğini sürdürmeliyiz. Ulusal birliğe önem vermeli, çatışmalardan kaçınmalıyız. Ekonomik sıkıntıların aşılmasında hükümetin yanında yer alın’’ dedi.

PAKİSTAN

Yılbaşından bu yana bombalı saldırılarda 100 kişinin can verdiği Pakistan, daha hareketli günlerin yaşandığı Kurban Bayramı'nda güvenlik alarmına geçti. Her camide, her meydanda devriyeler denetimleri artırırken, komandolar da patlayıcı ihtimaline karşı araçları kontrol etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!