ABD'de yeni bir "Yalnız Bombacı mı var

Güncelleme Tarihi:

ABDde yeni bir Yalnız Bombacı mı var
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 02:59

ABD'de mali kurumlara bir dizi tehdit mektubu ve iki tane patlamayacak durumda bomba içeren paket gönderen bir kişi, yeni bir "Yalnız Bombacı mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

Geçen ay Kansas City ve Şikago'da iki mali kuruma patlamayacak bombalar içeren paketler gönderen kişinin, ABD'nin Orta Batı eyaletlerinde geçen 18 ayda mali kurumlara tehdit mektupları gönderen ve kendisini "Piskopos" olarak adlandıran esrarengiz kişi ile aynı kişi olduğu sanılıyor.

Olayı araştıran Teksas'taki "Stratfor" güvenlik şirketinin başkan yardımcısı Fred Burton, Piskopos'un sık sık bazı finans şirketlerine gönderdiği mektuplarla, borsadaki belirli hisse senetlerinin fiyatını 6,66 dolara indirmelerini istediğini, bunun da rakamsal karşılığı 666 olarak kabul edilen Deccal'e açık bir gönderme olduğunu söyledi.

Burton, Piskopos'un da Yalnız Bombacı'ya benzediğini, muhtemelen çok zeki, akıl hastası ve yalnız yaşayan biri olduğunu söyledi.

ABD Posta Denetleme İdaresi Piskopos hakkında bilgi verenlere 100 bin dolar ödül vereceğini açıklarken, soruşturmaya birçok FBI ajanı ile Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu ajanlarının yanı sıra, yerel polis teşkilatlarının da katıldığı bildirildi.

Posta Denetleme İdaresi sözcüsü bu tür paketlere çok çok seyrek rastlandığını, geçen yıl posta idaresinin 213 milyar adet paketi alıcılara ulaştırdığını ve yapılan denetimlerde sadece iki tane tam bağlanmamış patlayıcı düzenek içeren paket bulunduğunu söyledi.

17 yıl süreyle ABD'de değişik kurumlara bombalı paketler ve manifestolar gönderen “Yalnız Bombacı” (Unabomber) lakaplı Theodore Kaczynski, 1978 ile 1995 yılları arasında 3 kişinin ölümü ve 20'den fazla kişinin de yaralanmasından suçlu bulunarak 1998'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!